tisdag 15 januari 2019

Dokusåpan fortsätter - nytt avsnitt


Nu har partierna fått 48 timmar till att komma överens. Varför då? Man har haft sedan före jul på sig att komma överens. Man har ett dokument som blockerar kommunisterna och 70-80 punkter med saker för att få med C och L i båten. 

Nu kontrar alltså kommunisterna med att man måste hålla tidigare överenskommelser och en rad andra krav. Sannolikt är det så att Löfvén kallt räknat med att Sjöstedt alltid skulle hoppa på sosssetåget som man alltid gjort. Man kommer nog att göra det igen
.
Men probemställningen kvarstår; hur mycket kohandel och hur lång tid ska detta hålla på? Måste man nödvändigtvis köra fyra omröstningar? Detta börjar bli rent larvigt och så långt från demokrati man kan komma. Man har alltså haft på sig sedan före jul, men landat i detta. 
Det är på detta sätt man bygger politikerförakt, man har löften man inte ens står för efter valet, man behöver inte äta upp sin sko, visionsflummeri och en rad andra saker.
Svenska val med representativ demokrati med partipiskor där de representanter som valts inte får rösta enligt sin åsikt och vidare har man kommit långt från betydelsen av just demokrati.

Det är med denna typ av förhandlingar, makthunger, kohandel och svammel man skapar politikerförakt. Vilka av de som röstade på C eller L hade en aning om de senaste turerna med talmannen? Lööf lovade att äta upp sin högra sko före valet hellre är att bli sossarnas stödparti. Nu är eller blir C ett direkt stödparti för sossarna. När ska hon börja tugga?

Men hela problematiken är att det bara finns några få partier att lita på. Partier som står för sina värderingar och vad de lovat väljarna. Kommunisterna är ett sådant, SD likaså, sedan är det ett spektrum men där L och C utmärker sig i kameleontpolitik. 

Man kan bara beklaga att dessa partier fått så stort inflytande de idag har. Man kan inte öppna en tidning utan att hitta idolbilder på Annie Lööf. Det ärt bara att fatta, hon har svikit sina vallöften och har en sko att äta upp, med sina 31 mandat av 349 i riksdagen.
Det enda rimliga i denna situation är att utlysa nyval, och inte dansa efter L och C:s pipa med svammel om mittenlösningar.

Man kan ju givetvis påtala att regeringsformen kräver att man ska ha fyra omröstningar, men detta är baserat på turerna det senaste halvåret rent vansinnigt. Inga vallöften gäller. Man flummar runt sin politik, visioner och svamlar om Sveriges bästa. Som väljare blir man kräknödig.

Denna dag lär Löfvén springa som en tiggare mellan Sjöstedt, Lööf och Björklund, för att kohandla och för att få behålla makten.
Man kan notera att partiet ingen vill prata med, SD, är större än C och V tillsammans eller större än KD, L och MP tillsammans.

Som jag påtalat tidigare; det finns knappt ett uns av demokrati kvar i det som nu sker.


Inga kommentarer: