onsdag 16 januari 2019

Något för SAOL: Mandattetris


Det var ju ingen överraskning att Sjöstedt spelade tuff idag och att han sedan accepterar Löfvén som statsminister.  Tillsammans får man alltså 167 mandat när nu kommunisterna lägger ned sina röster. Detta mot 154 för M, SD och KD.


Sen kommer alltså bli en svag regering som är beroende både av att smörja C och L samt att kommunisterna inte röstar rött. Man kommer säkerligen fortsätta med den gula knappen så länge man kan.


Man kan alltså misstänka att Löfvén precis som Sjöstedt säger, kommer att förhala och gräva ned alla frågor som, trots att de står i överenskommelsen, oändliga utredningar och annat man känner till rent historiskt är klassiska sätt att begrava frågor man inte vill gå vidare med. Ett hemligt dokument gäller tydligen även. Alltså kommer den nya regeringen under Löfvén fortsätta bedriva sin politik samt smörja C och L emellanåt för att få gå från knapp till annan. Gällande frågor som inte finns med bland de 73 punkterna har sossarna fritt spelrum och C och L kommer inte våga rösta emot. Huuu, en regeringskris törs man inte ta då alla fattar att C, L och även MP riskerar åka ur riksdagen. Det farliga SD finns i vassen och vid ett nyval är det uppenbart att de kan bli näst största parti.


Så vart tog demokrati vägen? Enligt Åkesson har alla diskussioner under de senaste 4-5 månaderna med andra partier varit lite artiga hälsningar i riksdagens korridorer. Är det demokrati? Är det så man behandlar representanter för 1.1 miljoner väljare?

Man anför som papegojor inom sjuklövern att SD skulle ha rasistiska och nazistiska rötter. Ok, hur ser sossarnas historia ut, med Vipeholm och klockren rasism mellan 1920 och 1975? Drygt 60.000 tvångssteriliseringar och Medicinalrådets arkiv än idag hemligstämplade. Svara på det Löfvén!
Hur många liv har Mao, Röda Khmererna, Stalin, DDR, Nordkorea på sina samveten och hur länge samarbetade man med DDR? Svara på det Sjöstedt!
Det är till att både kasta sten i sitt eget glashus och förneka sin egen historia.

Men läget idag är alltså att C och L samarbetar med sossarna och MP och kommunisterna är stödpartier till just sossarna.

Det kommer bli knappt fyra år till av idiotpolitik där alla räds nyval och inget av nämnda partier törs riskera något, i synnerhet inte nyval. Jag uppfann ordet ”mandattetris” och det är vad det handlar om; frågor kommer upp och det gäller att så snabbt som möjligt passa in dem i underliggande matris för att få ett antal med samma färg i rad (majoritet i riksdagen). Lyckas man med det får man poäng i väntan på nästa fallande fråga. Som alla nu vet eller förhoppningsvis har fattat är bitarna från L och C helt ofärgade och funkar med vilken annan färg som helst.

Det var före valet en dam vid namn Lööf, som hellre åt upp sin högra sko än att bli stödparti åt sossarna. Nu är man ett rent stödparti till sossarna, och givetvis donerar vänliga medborgare sina högerskor till Lööfs diet på läder och gummi. Samlingen torde räcka till hennes förplägnad under hela mandatperioden. En dietist rekommenderas dock till fru Lööf (länk).
En från MUF skrev att Lööfs svek mot de egna väljarna var att juridiskt betrakta som ett rent bedrägeri. Jag kan instämma i detta samt ”trolöshet mot huvudman”, alltså de som röstade på Centen i riksdagsvalet.

Historiskt sett är min erfarenhet att en röst på Liberalerna eller Centern är sämre än en blankröst. Dessa röster orsakar enbart politisk instabilitet, vilket de senaste månadernas turer även bevisar.

Hur många av centerns eller liberalernas röster är idag giltiga baserat på den kohandel som bedrivits? Hur många av dessa väljare kunde inse att en röst för Lööf eller Björklund skulle ge en sosseregering? Nix, det kunde bara vi med den erfarenhet vi har, baserat på ren erfarenhet fatta.

Extraval hade faktiskt varit det demokratiskt mest riktiga, långt tidigare än denna dag. Men nu får vi dras med Lövén, sannolikt i fyra år till.
Någon uppfann förkortningen "MÖK", för mittenöverenskommelsen. Ordet mök stämmer rätt bra med den betydelse jag har för detta ord. Men då avser jag "väderspänning" och luktar gräsligt illa.


Inga kommentarer: