lördag 19 januari 2019

Se upp i trafiken!

Vad håller man på med för trams? Norlén uttalade att han ville ha jurister och forskare att utreda om det egentligen är en bra regeringsform, när man kan hålla på och framtvinga en regering i långbänk. Cred till honom för att han var självkritisk, men jag finner att han enbart följt sitt uppdrag helt enligt regelboken. Han är jurist, helt enkelt bra och har gjort sitt jobb.



Men jag hörde debatten och det var två personer som höll vettiga anföranden; Åkesson och Kristersson.

För de andra kan man hävda att kärnpunkten var att både svamla och ovanpå detta hitta på ursäkter för att man ändrat ståndpunkter de senaste månaderna.


Alltså, 115 ”ja”, 153 ”nej” och 77 blankröster. Rent demokratiskt är alltså det fler röster mot, än för Löfvén. Ett logiskt förfarande vore kanske att fördela blankrösterna jämt på de två alternativen. Gör man så hamnar man på 191.5 ”Nej”, resp. 151.5, ”Ja”.

Hur man än vänder det är det så att det är fler i riksdagen som inte vill se Löfvén som statsminister , än ledamöter som vill se honom vald. Om man väger blankrösterna mot de röstande blir siffrorna ännu mer talande.

Hela sjuklövern utom Kristersson och Ebba B-T, roade sig med att kasta skit på SD (länk). Man har uppenbarligen ingen som helst respekt för ordet demokrati och 1.1 miljoner väljare. Man kan alltså kohandla med egna vallöften, överge dessa men samtidigt förneka 1.1 miljoner röstberättigade sin rösträtt. Är det demokrati? Vad har ett litet skitparti som MP i en regering att göra? De har 4%-snaran runt halsen. Samma med Liberalerna, miljömupparna och kanske Centern. (länk)

Man gör det bästa för att få makt och inflytande med de mandat man har och har kohandlat sedan september. Löfvén är ett typexempel på kohandel och makthunger som kännetecknar flertalet svenska politiker. Jag finner det vidrigt och ett svek till partiernas väljare. Man har mandatför att fortsätta den politik man gick till val med och på. Det mandat man sedan fick är inget frikort för politikerna att spela med fter bästa förmåga för att få så mycket inflytande som möjligt. Att bete sig som Lööf och Björklund är inget annat än maktprostitution. Detsamma gäller för Löfvén.

På olika sätt har man kommit långt ifrån demokrati och alla har varit livrädda för ett extraval, trots att det borde vara allom uppenbart att man inte kan krysta fram en regering under en lång tid och med ändlösa förhandlingar och sonderingar.

Jobbar man på detta sätt har man hamnat mycket långt från demokrati, det är bara att inse
Någon skrev på FB: ”Se upp för Centerpartister i trafiken! De blinkar höger men svänger sedan vänster.”. Det gäller även för Liberaler givetvis. Så sant!
Erfarenhetsmässigt vet jag dock att det historiskt alltid varit på detta sätt - politikens kameleonter som byter färg efter omgivning och kallar det "liberal" politik.

PS. Jäpp - editorn i blogger är bara skit. Läs texterna och strunta i färger och storlekar. DS.


Inga kommentarer: