söndag 9 november 2008

Med rent mjöl i påsen?

Nu har allt Hr. Åkesson trampat i klaveret, vilket man kan läsa på denna länk : http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2015523.svd. Hade han bara hållt tyst hade ju saken varit utagerad och glömts.

Men var ligger gränsen för att hamna i de hemliga registren? Snälla Hr. Åkesson berätta så gemene man vet hur man ska förhålla sig till Eder övervakning.
Uppenbarligen måste det vara så att det finns olika klassningar på medborgarna. Allt från harmlösa Svensson, till terrorister. Och vilken klassning har du käre medborgare fått för att du uttala dig kritiskt mot FRA-lagen?
Det får du aldrig veta…det kan du aldrig få veta.
Välkommen till övervakningssamhället, där allt är hemligt och all verksamhet sker för ’din egen skull’ och naiva dumgökar tror att ’har man bara rent mjöl i påsen, behöver man inte bekymra sig.’.
Nu är det bara så att påse, rent och mjöl inte definieras av dig.

Har man förresten skickat en kopia av hela svenska personnummerregistret till USA/CIA/NSA? Det finns ju ett EU-beslut på att alla EU-länder skulle skicka uppgifter om sina medborgare till USA. Det var en av de prylar Bush drev igenom innan han kastar in handduken till Obama. Inte för att någon tvivlar på att CIA/NSA alltid har haft full tillgång till alla svenska register, men i alla fall..

Och förresten, är rent mjöl i USA samma sak här som i USA? Kanske gick du käre medborgare i en FNL-demonstration på 70-talet…var det rent mjöl? I USA? Preskriberat - kanske käre medborgare....

Själv ska jag 31 dec detta år börja köra med tung krypto på all min mail. Inte för jag har något att dölja, utan som en medborgarens protest. Men snart blir väl krypterad trafik förbjuden - den som inte har något att dölja...ni vet...

Inga kommentarer: