söndag 23 november 2008

Miljötalibanerna igen...

Nu kan alla miljötalibaner krypa till korset. Vi skriver den 22 November, det är snöstorm ute, och minusgrader. Snön ligger 30cm djup, och jag har skottat garageinfarten tre gånger. Jag får antagligen skotta den imorgon igen eftersom snön yr omkring.

De senaste åren har modiga domedagspolitiker varnat för den globala uppvärmingen som en följd av mänskligheten utsläpp av koldioxid.
Dessa personer ombedes vänligen komma till Östhammar där jag bor, och spendera 1 timme eller så utomhus, för att själva må uppleva den globala uppvärming som man varnat så för, gärna iklädda badbyxor (Peter Eriksson) eller baddräkt (Maria Wetterstand). Är det månne samma personer som varnade för "skogsdöden" på 80-talet, eller de carcinogena gifterna i alla livsmedel för några år sedan? Sannolikt...

Men i desperation kanske miljötalibanerna kan kalla det för "klimatförändringar", betydande att allt som statistiskt avviker från vad som är 'normalt', är givetvis orsakat av koldioxidutsläpp. Man blir faktiskt lite trött på dessa och andra politiker som piskar upp politiska beslut, och hänför allt de säger och ivrar för till miljöfrågor, som uppenbarligen är falskeligen grundade. Och har man sedan några avgörande mandat i Riksdagen...nähä, som tur är inte för tillfället...men om några år?

Tillbaka till argrarsamhället på 1800-talet alltså. Det måste vara räddningen enligt (mp), häst och vagn, kor (om de inte pruttar för mycket), frisk luft och naturen. Du ska sitta i din lilla stuga, elda ved, leva på naturen och ditt eget skogsbruk, och inte ha el, datorer, bilar, eller annat du inte egentligen behöver och konsumerar el. Det bestämmer politikerna. Inte direkt med lagar, men med s.k. politiska styrmedel. Du fattar ju inte vad som är bäst för dig lille medborgare - det gör bara politikerna.

Så här kommer knäckfrågan som du kan fundera på: Är samhället till för människan, eller människan till för samhället?

Inga kommentarer: