lördag 8 november 2008

Om det inte passar...

Ursäkta…landet heter Sverige. I detta land har i sådär 1000 år kristendomen varit gällande, och är den officiella religionen. I Sverige har vi åxå något som heter lag, baserat på svenska värderingar, etik och svensk kultur.
Och så springer man på en debattartikel av Nalin Pekgul på denna länk: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2011537.svd.

Mot bakgrund av detta och som svensk skattebetalare blir jag förbannad när jag läser Nalin Pekguls inlägg. Om någon kommer till Sverige som invandrare, ska de acceptera svensk kultur, svensk etik och svensk lag. Jag kräver inte att någon ska annektera protestantism/kristendom för att de kommer hit, om någon vill utöva en annan religion må de göra det så länge det inte stör eller på annat sätt interfererar med svenska seder, bruk eller svensk lag.
Sedan skiter jag i hur invandrartjejer mår och hur de behandlas på vårdcentraler, sjukhus o.s.v. om vi inte pratar om rent medicinska åkommor. Fru Pekgul rekommenderas uppsöka närmaste akutmottagning för att själv lära sig hur effektiv svensk sjukvård är även för de som uppsökt sjukvården för akuta besvär.

Så var det ju det här med ”hedersvåld”. I Sverige gäller svensk lag och de som begår lagbrott ska bestraffas på det sätt som gäller för alla boende i detta land. Eller kanske Nalin Pekgul tycker att det ska finna olika lagböcker för olika religioner i Sverige, och kanske åxå för olika kulturer?

Och ovanpå detta ska alltså svenska skattebetalare betala idiotiska ingrepp med en redan bantad sjukvård för att kvinnor som haft samlag artificiellt ska framstå som jungfrur. Ursäkta, men någon måtta får det vara på idiotierna. Det spelar ingen som helst roll om vi pratar om 1 kr eller 10 miljoner, det är en ren principsak. Om någon vill genomgå ett sådant här ingrepp må de bekosta det ur egen ficka hos privatläkare.

Eller varför ska svenska skattepengar inte bekosta kvinnlig omskärelse enligt samma princip? Det är kanske praxis i landet en familj kommer från, och med multi-kulti-flummerierna ska alltså dylika ingrepp utföras med svenska skattepengar på svenska sjukhus, eller hur?

Nej, jag är inte rasist. Men jag har bott i andra länder i många år, och där gäller helt enkelt principen att man anpassar sig till det landet man bor i. Passar inte det är det bara att sticka, inkluderande Nalin Pekgul.

Inga kommentarer: