måndag 24 november 2008

Sverige ....igen...

Det är bara att instämma - Sverige är fantastiskt! Det finns tammefaen inget så indoktrinerat folk som svenskar, som hyser en total tilltro till politiker och myndigheters beslut och rekommendationer. Koppla bort all logik, vad du lärt dig, din egen intelligens och tro på dekreten från ovan.

Du har väl cykelhjälm....för din egen skull. Du kör väl Volvo..det är säkert.... Du har väl reflexväst i mörkret...du tittar väl på SVT som tillhandahåller vad du behöver veta opolitiskt och objektvt, och du dricker väl ekologisk mellanmjölk, och du har väl ångest för att du kör en bil som släpper ut för mycket koldioxid? Du källsorterar väl? Du tar väl pappaledighet? Då är du svensk!

Det är helt enkelt så att staten tillhandahåller den information du behöver, och du är till för samhället, samhället är inte till för dig.

Vad föranleder nu detta blogginlägg? Jo, det att man beslutet att förbjuda fyverkerier vid Slussen i Stockholm, detaljer finns på denna länk: http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2092013.svd#tw_link_widget.
Några tusen var tydligen på gatorna förra nyåret och firade nyår, och någon kunde ha kommit till skada. Och sannolikt blev moster Elnas dvärgpudel lite rädd av smällarna. Så var är lösningen? FÖRBJUD! Det finns ju ingen som helst anledning att folk ska få ha kul, om det inte sker under av myndigheterna övervakade former. Och man hade fyverkerier...förbjud, kroppsvisitera, och omhänderta! Sverige!

Jaha, jag skrev något liknande som kommentar till SvD's nätupplaga där man uppmanades att kommentera förbudet mot fyverkerier. Märkligt- det försvann. Konstigt nog var det samma visa med ett inlägg för några dagar sedan, och någon vecka innan dess. Trots att jag mig veterligt inte brutit mot någon av de stipulerade reglerna. Vid två tillfällen har ej heller blogglänklarna fungerat...konstigt, eller hur? Är presstödet en kniv mot strupen? Men vem håller då i kniven?

Inga kommentarer: