lördag 17 mars 2012

Brott mot svensk grundlag

Alla vet ju att den förda invandringspolitiken är rent vansinnig. De ansvariga är rikspolitikerna som är rörande eniga om att vi behöver denna invandring i kombination med att det skulle vara synd om de som kommer hit. Allt är rena blålögner, och jag har påtalat det en massa gånger på denna blogg.

Och den förda politiken har fört, och för med sig att det kommer massor med fler s.k. flyktingar till detta land än vi kan hantera, för att inte nämna kostnaderna, eller de problem det fört med sig. Politikerna bara blundar för allt, och vidtar massor med åtgärder för att sopa problemen under mattan och låtsas som de inte finns.

Ett av de största problemen är att Sverige har kommuner som har självbestämmande. Det är stipulerat i grundlagens första paragraf, att de svenska kommunerna har rätt att bestämma själva över saker som berör den enskilda kommunen. Självklart är det den enskilda kommunens ansvar att bestämma om man vill ta emot flyktingar, och om så är fallet hur många. Det ansvaret vilar alltså på de demokratiskt valda politikerna i varje kommun och ska så vara, fullt logiskt.

Samtidigt har ju rikspolitikerna en längre tid tagit in långt fler s.k. flyktingar och "anhöriginvandrare" än vad kommunerna i landet kan och vill ta emot, detta trots att man kört med en kombination av morot och piska över kommunerna för att få dem att ta hand om de som rikspolitikerna beslutat om. I rimlighetens namn borde det vara så att rikspolitikerna och migrationsverket bara tar emot den mängd flyktingar som kommunerna anser sig kunna ta emot.

Men situationen är idag desperat, och man har gjort en utredning, enbart för att finna en väg att kunna tvinga kommunerna att ta emot fler flyktingar. Detta är alltså direkt emot vad som står i grundlagen. Anser de folkvalda kommunerna att man inte kan ta emot en enda flykting, är det så och helt enkelt för migrationsverket och rikspolitikerna att anpassa sig till.
Utredningen jobb var alltså att ”göra en översyn”, som skulle leda till att man skulle kunna tvinga kommunerna att ta emot flyktingar. Detta kan man läsa på denna länk.
I texten står följande; 
I betänkandet föreslås Migrationsverket få utvidgade möjligeter att anvisa asylsökande ensamkommande barn till en kommun även i fall där överenskommelse med verket om mottagande saknas. Migrationsverket ska kunna anvisa både till kommuner som inte har träffat någon överenskommelse och till kommuner som visserligen har en överenskommelse men som för tillfället inte har några lediga platser. Några särskilda skäl, som tidigare gällt, behöver inte åberopas av Migrationsverket.”....
De nya bestämmelserna föreslås träda i kraft den 1 januari 2013.

Det ska alltså bli så tjänstemän på migrationsverket beslutar om hur många flyktingar som ska placeras i kommunerna och även i vilka kommuner. Tjänstemännen anses alltså kunna bedöma om en kommun kan ta emot flyktingar och hur många. Man flyttar alltså bestämmandet från de folkvalda politikerna till dessa tjänstemän, och sedan är det bara för kommunpolitikerna att göra sitt bästa för att lösa problemen som de inte orsakat.  Jag frågar mig om det finns någon som helst logik i att de politiker som är valda av kommunens invånare för att styra kommunen inte kan anses kapabla att avgöra om kommunen kan ta emot flyktingar, och om så är fallet hur många. Detta emedan tjänstemän på migrationsverket anses kapabla att göra denna bedömning.

Men värst av allt är att denna lag, är ett direkt brott emot grundlagen – den tar bort en del av det självbestämmande som kommunerna har.

Att ändra på detta och att få någon rim och reson på integrations, och invandringspolitiken kommer att vara just ditt ansvar vid valurnan 2014. Till dess finns inget hopp, sju partier är på riksplanet rörande eniga om att vansinnet ska fortsätta.

1 kommentar:

Skribenten sa...

Hej Ulmerkotten! Vilken bra blogg du har här.

Apropå tvingande så kan du läsa mer om tvång bl.a.i det här inlägget:

http://adderat.blogspot.se/2012/03/ullenhags-bostadsartilleri.html

Mvh
Adderat