lördag 24 mars 2012

Om ren idioti - koranen

Svensk media kommer göra allt för att dölja kopplingen mellan gärningsmannen i Toulouse och muslimska extremister. Man nämner honom vid namn, Mohammed Mehrah, men nedtonar att han var medlem av Al-Qaida, och att hans gärningar sannolikt är både sanktionerade och understödda av stora delar av den muslimska världen. Man kommer framställa honom som en enskild idiot, på samma sätt som Breivik, men det är så enkelt att så är inte fallet. Breivik var i o.fs. knappast en idiot men ensam, samt en radikal extremist. Men någon idiot var, och är han inte. Just därför ska han hållas till svars för alla de han kallblodigt mördat, och jag tycker personligen att dödsstraff vore fullt på sin plats. Nu finns inte det i strafflagstiftningen i Norge, men ärligt talat, vill du eller jag någonsin mer ha denne man gående som en fri man på gatorna igen?
Men nu handlar det om en muslimsk person som skjutit ihjäl militärer, samt kallblodigt skjutit ihjäl barn vid en skola. Han är inte ensam om dessa extrema åsikter. Knutpunkten heter islam och koranen.

Problemet jag har med islam och koranen är inte alls komplicerat. Det handlar om tro och övertygelse. Därmed jämställer jag en politisk tro med en religiös. Alltså, är det ingen skillnad rent principiellt på att vara kommunist, kristen, muslim eller konservativ, det är en form av övertygelse man tror på. Det finns egentligen ingen som helst anledning att göra skillnad på en politisk övertygelse och en religiös tro eller religion. Man respekterar och debatterar människor baserat på deras åsikter och legitimitet, oavsett om de är baserade på religion eller politisk tillhörighet.
Så då inställer sig problemet med muslimer och koranen, att den tro de har baserar sig på en bok som är 1400år gammal, och har igen som helst relevans i ett modernt västerländskt samhälle.  Så om man eldar upp denna gamla bok, eller ens gör några sketna teckningar av den som hittade på den ska man dödas. Snacka med Lars Vilks.

De rena idiotierna i koranen är många, och vidare må man ljuga för att lura de otrogna. Man kommer till paradiset om man dödar dem. Då frågar jag mig i all enkelhet; är detta en accepterbar religion eller tro i Sverige  2012?

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktigt bra skrivet och formulerat!