söndag 4 mars 2012

I fäders spår?

Idag gick ju Wasaloppet. Ännu en av de töntiga traditioner vi svenskar har, eller hur Mona Sahlin?

Eller något idiotiskt och ursvenskt barbariskt, eller hur Fredrik Reinfeldt? Borde man inte förbjuda detta och ersätta med någon berikande tradition invandrarna för med sig? Vi har ju haft många invandrare från Afrikas horn, så varför inte ersätta Wasaloppet med ett kamellopp runt Gamla stan?

Men jag såg denna banderoll, som tydligen ska vara en påminnelse om vår historia, vårt arv, våra förfäder, vår kultur, och vårt ansvar inför kommande generationer i världens äldsta land.


Inte något sjuklöverns politiker skulle spika upp i riksdagen, eller hur? Men Reinfeldt, jag tycker du ska fundera lite över innebörden i denna banderoll;  "framtids fegrar" verkar du tolka som uppeldade bilar, gängkriminalitet, gruppvåldtäkter, kvinnor som kringvandrande sopsäckar, o.s.v. Eller varför inte det enorma hålet  i budgeten utan botten, i kombination men det totalt innehållslösa snacket om integration.

Om du visar dig i riksdagen med lösskägg nästa gång har jag full förståelse, dock inte acceptans - du må hållas ansvarig för vad du har ställt till med och fortsätter att ställa till med.


Inga kommentarer: