torsdag 1 mars 2012

Vad har du för lön?


 Ensamkommande flyktingbarn är egentligen gruppsmugglade skäggiga muslimska ankarmän. Det vet vi och det har jag avhandlat tidigare.

Tidningen Riksdag & Departement skriver i denna artikel: ”Ensamkommande flyktingbarn kan kosta 16.000kr per dygn”. Det är givetvis ett extremfall och Sigtuna kommun verkar ha hittat ett bra sätt att lura staten på pengar, någon form av omvänd Robin Hood-skatt. Eller kanske sitter det privata företag och täljer guld på skattebetalarnas bekostnad? Det spelar egentligen mindre roll, det handlar om rent lurendrejeri, vilket borde vara ganska uppenbart för alla.
Vidare säger man att ”Många gånger kan kostnaden per barn och dygn på dessa boenden ligga på mellan 3 000 och 6 000 kronor.”

Men stopp nu…vilka belopp pratar vi om? Låt oss räkna lite och ta fram årskostnaderna för att få perspektiv. Ingen får ju lön per dag, men man känner till sin årsinkomst.
Extremfallet kostar enligt artikeln 15816kr/dygn. Det gör 5.772.840kr på ett år.
Det politikerna pratar om är 1.600kr/dygn, men då har man givetvis glömt en massa. Men det gör ändå 584.000kr per år.

Men man menar alltså att kostnaden ligger på 3-6000kr/dygn, vilket verkar rimligt om man läser vad kommunerna har rätt till. Vi pratar alltså om 1.095.000kr till 2.190.000kr per år.

Så medborgare. Fundera nu lite på vad du har för lön, och sätt det i relation till beloppen som nämns ovan. Eller vad en svensk pensionär får av staten.

Dessutom ska du givetvis veta att det är just du, med dina skatt, som betalar för detta vansinne.

Inga kommentarer: