torsdag 15 mars 2012

Klatsch! Partipiskan viner...

Nu har rikspolitikerna tydligen kört partipiskan över Vallentuna som man kan läsa i SvD, men har gjort det tyst eftersom man lärde sig något efter Vellinge. Alltså, måste Vallentuna ta emot de skäggiga muslimska ankarmännen, som på nysvenska kallas ”ensamkommande flyktingbarn”.
Tidigare har Vallentunaborna bara kunnat läsa om alla problem med, i och runt flyktingförläggningar i tidningarna, och lite beklämmande och exotiskt, d.v.s. i den mån man kan läsa mellan raderna, och nu drabbas man av detta. Ja, inte bara kostnaderna när de initiala bidragen slutar komma, och Vårljus AB täljt en del guld med fällkniv. Som alla vet, ”hittar” dessa stackars flyktingbarn, som genom ett mirakel en hel skvälldrös med släktingar när de fått PUT. Kolla med Borlänge som exempel.
Det tragikomiska är att man kan läsa att vd:n på Vårljus AB, som tydligen ska driva denna s.k. flyktingförläggning, säger detta:
-       Man blir både upprörd och besviken över att någon eller några saboterar och inte förstår att det är ett gemensamt ansvar att ta emot de här ungdomarna på bästa sätt, säger han.
”…det är ett gemensamt ansvar…” säger alltså den som enbart är intresserad av att tjäna pengar på historien. Han struntar blankt i något ansvar, men kan säga så till dess någon spikar upp en flyktingförläggning bredvid hans villa. Han kommer då konstatera, om han vill flytta, att marknadsvärdet sjunkit kraftigt på hans hus och att detta inte ersätts av stat eller kommun monetärt.
Så väntar vi på flyktingförläggningar i Täby, Danderyd, Djursholm, Nockeby och på Lidingö. Partipiskan viner och desperationen för en helt vansinnig invandringspolitik är stor. Det är bara en tidsfråga innan Ullenhag, Billström eller Reinfeldt tvingar Er att vara ”solidariska” och att ta Ert ansvar.
Och Ni som bor i dessa kommuner; ni röstar av gammal hävd på moderaterna. Men det är de ”nya moderaterna”. ”Bygg en moské, bygg gärna tre.”. Det gamla moderaterna, vilka jag gillade med Gösta Bohman, finns inte längre. Det är kanske dags att fundera på om det finns någrot vettigt alternativ 2014.


Add: Om du inte visste, denna blogg är bannad av SvD - länken hit kommer inte synas under "blogginlägg" till höger om artikeln. Det är SvD:s syn på grundlagens första paragraf i vilken det finns något som heter "tryckfrihet".
Add igen: Ett kort tag var det fyra Twinglylänkningar på SvD till artikeln, nu är det nere i en. SvD och media anser sig ha monopol på åsikter trots att de inte har det publicistiska ansvaret. Tillåts några kommentarer? Nähä, men man kan ha web-omröstningar om saker som "Vad tycker du om Silvias nya hattkollektion." 

Inga kommentarer: