söndag 26 juli 2015

Normalbegåvad problemlösning

För några dagar sedan tyckte inrikesminister Ygeman att Sverige varit för naivt när det gäller våldsbejakande extremism. Men vem i katten, förutom Ygeman, är överraskad? Har man den öppna dörrens politik när det gäller invandring, samt snackar om att islam ska accepteras som en del av det svenska samhället, är det väl en ren självklarhet att man även attraherar en viss mängd extremister som en del av de som kommer hit från MENA.

Men det nya nöjet är i Malmö att kasta handgranater. Med rivaliserande kriminella gäng som konkurrerar borde det inte vara någon som helst överraskning att man spränger, skjuter på varandra och kastar handgranater. Att denna kriminalitet är orsakad av den sanslösa migrationspolitiken nämns givetvis inte, och givetvis inte ett ord om att minska invandringen, utan Ygeman sager (länk). ”
Men han pekar också på att det är minst lika nödvändigt med sociala insatser och menar att Malmö kommun redan gör "en hel del bra saker" på det området
– Vi har haft tio, femton år av stigande arbetslöshet, växande klyftor, sjunkande skolresultat – det är klart att det färgar av sig på samhällsutvecklingen och därmed även på brottsligheten. Där är också regeringen fast besluten om att vara med och hjälpa till för att minska klyftorna, pressa tillbaka arbetslösheten och vända utvecklingen i skolan.”.
 
Man blir inte lite trött på att höra sådant svammel, där svenska skattebetalare ska betala på olika sätt för att skapa gräddfil för de som valt smugglas till detta land och sedan deltar i gängkriminalitet. Om man tror att man kan få fast den som skjutit med handeldvapen eller kastat en handgranat finns väl statistik på hur många man lyckats ta fast och lagfört de senaste åren. För Ygeman är det sannolikt ingen rolig statistik. Så att ta fast några som kastat handgranater är ganska utsiktslöst, och även om man skulle lyckas finns det nya krafter i dessa organisationer som kan ta över.

Man har alltså varit för naiv, precis som Ygeman säger, men i synnerhet när det gäller tre saker; för det första har vi alldeles för stor invandring som vi inte kan hantera. Desperationen hos sjuklövern idag är uppenbar.
För det andra tillåter man bosättning med personer med samma bakgrund, religion och värderingsgrunder i synnerhet i gamla miljonprojektsområden. Detta har givetvis givit en direkt grogrund för kriminalitet och förhindrar integration.
För det tredje tror tydligen politikerna att man skapar jobb genom magiskt trolleri. Det finns en viss mängd arbeten och dessa blir inte fler för att politikerna viftar med sina trollspön. Vi har redan en hög arbetslöshet och närmare 25% ungdomsarbetslöshet. Vidare finns inte bostäder och som alla vet råder det stor bostadsbrist i landet.

Men Ygeman stoppar precis som Alliansens politiker huvudet i sanden, och menar att mer insatser av polisen och mer skattepengar till olika flummiga 70-talssatsningar är lösningen. Det som orsakat hela problemet är den sanslösa migrationspolitiken. Det är grunden till problemet, och vi borde stänga våra gränser för alla asylsökande som uppenbarligen smugglat sig hit. Så även beträffande s.k. anhöriginvandring. Visst, vi kan ta emot några tusen riktiga flyktingar, som heter kvotflyktingar, men baserat på de problem och kostnader vi redan har är det bara att stänga gränserna för alla andra.

Det är den befintliga migrationspolitiken som är ”oacceptabel”, så enkelt är det bara. Det är migrationspolitiken som orsakat de problem Ygeman nu brottas med och inte ens nämner. Vem som helst kan fatta att de är en ren följd av den förda politiken, som man inte behöver vara raketforskare för att ha kunnat förutse, eller ens normalbegåvad för idag inse att så är fallet, men det kommer Ygeman aldrig tillstå. Tvärtom; det kommer att behövas mer resurser och poliser. Grattis, mer skattepengar till flummigt stöd och hjälp till alla problem man ställt till med. Inklusive handgrananatskastande ungdomar, de är väl stackars missförstådda barn som i brist på andra nöjen och har missletts till utanförskap och är synd om. Mer skattepengar är givetvis lösningen. 

Inga kommentarer: