tisdag 21 juli 2015

Vad har vi lärt oss av EU?

En gång i tiden tyckte jag Schengen-avtalet, Euro och EU var bra. Jag reste ofta i Europa och det var aldrig trassel, tullar eller annat. Den enda nackdelen var att taxfree försvann, men det kunde man ju leva med. Euron som valuta fungerade utmärkt och man behövde aldrig växla, ha pejling på växlingskurser eller få väskan full med småmynt i olika valutor.
Men nu är jag framför allt kritisk till Schengen-avtalet och den fria rörligheten inom EU:s gränser. Så länge det var länder med ungefär samma levnadsstandard som var med i EU, var det egentligen inga problem. Men det är två stora problem som nu dykt upp för oss svenskar. Det första är att personer som hittar någon väg in i EU kan transporteras vidare till Sverige för att här påstå att man är ”flykting”, alltså över en massa gränser och hundratals mil, för att man vet att migrationsverket går på vilka idiotlögner som helst. Mest frapperande är det när det gäller s.k. ensamkommande flyktingbarn, som varken är barn, flyktingar eller ensamkommande. En bättre benämning vore ”Gruppsmugglade män och ekonomiska lycksökare”. Man väljer alltså att bli smugglad till just Sverige eftersom man vet att man har störst chans att få stanna i landet och vidare ett alltför generöst socialt system samt öppnar dörrarna för det mest idiotiska av allt, som kallas för anhöriginvandrare.
Alltså har Sveriges naiva inställning till denna människosmuggling för det första underminerat hela Schengenavtalet, och antalet lycksökare är alltså uppe i 60.000. Dessutom är det givetvis så att flyktingsmugglingen är en lukrativ industri och stora belopp hamnar med stor sannolikhet hos IS eller andra militanta islamister. Krasst skulle man kunna säga att sjuklöverns politiker stödjer både människosmugglarna och de militanta islamisterna monetärt med sin politik, och det är fattiga från MENA som står för fiolerna. De som är lidande är svenska skattebetalare och riktiga flyktingar som inte kan betala smugglarna och finns i konflikternas närområden. Ovanpå detta har alltså regeringen bestämt att man ska ta från den riktiga biståndsbudgeten för att finansiera alla ”flyktingar” som lyckats smuggla sig hit, och deras anhöriga. Man kan även notera att en stor del av de skattepengar som detta kostar hamnar i fickorna på flyktingbaroner som skapat mycket lukrativa verksamheter genom att köpa olika byggnader, förvandla dem till flyktingförläggningar och sedan ta ockerpriser av migrationsverket för varje besatt plats.
Sedan var det de s.k. EU-migranterna. Det är alltså zigenska tiggare från Rumänien som snart sitter i vartenda gathörn, när de inte tillhandahåller ”musikunderhållning” men svårligen kan rubriceras som gatumusiker, utan snarare sanitär olägenhet. Eller åxå har de olika handikapp och kör en mugg under näsan på dig i busskön.
Vad var det för ärthjärnor som släppte in Rumänien i EU? Det var när det begav sig någon form av egenvärde att plocka in alla länder i trakten i EU. Oavsett ekonomisk kultur, problem eller andra saker. Nu ska vi alltså smöra för zigenarna i Rumänien, samt stå ut med att de sitter och tigger överallt. Märkligt nog försvinner även cyklar och annat i allt större utsträckning. Vi ska tycka synd om dem helt enkelt, och man kan givetvis förneka att tiggeriet är organiserat, samt ge dem större eller möjlighet till arbete enligt sjuklövern.
Vidare har vi asfaltläggarna, med liknande problematik. På nysvenska kallas de för ”campare”, och polisen och markägare verkar i stort sett handfallna för att kunna avhysa dem. I något fall, jag tror det var Lund, beslöt politikerna att upplåta kommunal mark till dem eftersom platsen de hade tagit över störde företagsverksamheten . Snacka om kapitulation inför ett problem, och politisk hjärnhärdsmälta. Om de själva väljer att flytta till annan ort ska väl skattsedeln eller markägaren betala för områdets sanering. Med dem verkar i alla fall olika former av stölder, bedrägerier och problem följa. På vilket sätt bidrar dessa ”EU-medborgare” till det svenska samhället? Är det synd mer synd om de två sistnämnda kategorierna än de som byggt upp vårt samhälle, det sociala skyddsnätet och nu sitter på långvården har taskiga pensioner och är undernärda?
Så varför är vi med i EU idag? Vi kommer detta år att betala 29.7 miljarder netto till EU. Hur mycket skattepengar Magdalena Andersson kommer att betala till Grekland för nödlån, då de inte kan betala sina lån vet jag inte. Ett nytt lån för att kunna betala sina lån. Prova att gå till banken då du inte kan betala ett lån, men vill ha ett nytt lån för att betala det gamla. Visst är det genial ekonomi i världsklass? (ironi).
Så nu är det flyktingkatastrof på medelhavet och 60.000 ”flyktingar”, och det heter i media ”solidaritet”. Vi pratar alltså om personer som avsiktligen valt att transportera sig till Europa och betalat runt 100.000 SEK till människosmugglare för detta. Inte flyktingar.
 
Slutsatsen, baserat på alla problem, dumheter och kostnader EU har fört med sig kan jag bara dra slutsatsen att det var en riktig nitlott för Sverige. Dravel om att "vi kan vara med och påverka" var gångbara argument en gång i tiden. Med facit i handen och hundratals skattemiljarder som kunde ha använts i detta land, problem som jag nämnt ovan och att vi inte kan eller har påverkat EU ett dyft, blir min slutsats att vi borde gå ut ur denna överstatliga nonsensorganisation snarast.   
 

Inga kommentarer: