torsdag 23 juli 2015

Ygeman kör en klassiker

Inrikesminister Ygeman hävdar att vi varit för naiva när det gäller den våldsbejakande extremismen (länk). Detta skyller han delvis på den tidigare regeringen samt att det tar tid att få en lagstiftning på plats. Det är minst sagt klassiskt att skylla på tidigare regeringar. "Tomma lador" hörde vi för drygt ett år sedan.

Det är frustrerade att höra en politiker urskulda sig på detta sätt. När startade al-Qaida sin verksamhet? Hur länge har Hamas och Hizbollah varit terroriststämplade. Trots detta har vi skänkt skattemiljarder till dem. Det senaste man hitta på nätet är från 2013 och på SIDA:s hemsidor heter det ”samarbetet i siffror”. Man verkar försöka mörka hur mycket skattepengar man gör av med idag. Precis som det inte finns några som helst beräkningar på vad invandringen kostar. I detta statistikens förlovade land finns statistik på allt men ingen har en aaaaning om vad invandringen kostar. "Det är svårt att beräkna." enligt Anders Borg i riksdagen för några år sedan. Sanningen är dock en annan.
Men enligt Ygemark har ”Sverige” alltså varit för naivt. Jag kan inte hålla med om detta utan problemställningen är den politiska viljan och ministern själv sitter i en regering med MP som ser de som åker till terroristorganisationer som någon form av offer, vilket även Mona Sahlin har uttalat.
Det finns säkerligen lagstiftning för att både straffa och utvisa personer som falskeligen kommit till detta land och hävdat att de behöver asyl, samt att utvisa dem för all framtid. Men problemet är att politikerna stoppat huvudet i sanden och först låtsats att detta inte varit något problem, och vidare har man på den senaste tiden levt i någon nyuppväckt 70-talsflum där man tror att dessa personer kan behandlas eller vårdas.

V
i har idag alltså personer som kommit hit och fått uppehållstillstånd på falska grunder. De har sedan rest tillbaka till konfliktzoner de flytt från primärt, och deltagit i terroristverksamhet. Sedan kommit tillbaka till Sverige och då ska vi svenskar tycka synd om dem. Jag kan inte tänka mig att lagstiftningen är för svag för att straffa dessa personer och sedan förpassa dem från landet för gott.
Men när ska man vakna när det gäller gängkriminaliteten? Det går inte en dag utan att vi har skottlossningar, bomber, narkotikasmugglig eller andra saker som är direkt hänförbara till den sanslösa invandringspolitiken. Hur länge ska Sverige, eller rättare sagt regeringen, fortsätta att stoppa huvudet i sanden som en struts och förneka de problem man, och regeringen Reinfeldt ställt och ställer till med den sanslösa invandringspolitik man bedriver?
Tror man att lösningarna ligger i SFI, instegsjobb (till jobb som inte finns), skattefinansierade praktikplatser, satsningar för att försköna ”utanförskapsområden”, och andra flummiga åtgärder som bara kostar skattepengar men ger inget tillbaka? Dream on…men inte med mina skattepengar, tack!

Inga kommentarer: