torsdag 30 juli 2015

Senaste dagarnas nyheter

Här har vi en underbar artikel som förskönar problematiken med invandringen. Den är ganska enkel och börjar med att en massa invandrare jobbar och avslutas med ett exempel som inte är ett dyft representativ, men blir liksom ”spiken i kistan” på artikeln.
Nu tar vi det från början. Jag har sedan 60-talet hört att vi har ett desperat behov av arbetskraft. Det var kanske sant när vi hade arbetskraftsinvandring på 60-talet, men då först av personer framför allt från Finland och sedan från Europeiska Medelhavsländer. Sedan kom snacket om den regressiva befolkningspyramiden och att 40-talisterna kommer gå i pension och detta skulle orsaka ett stort behov av både ny arbetskraft och vidare personer som kunde ta hand om 40-talisterna och betala deras pensioner. Nu har vi alltså 2015 och en person född 1945 är alltså 70 år. Dessa personer har idag usel vård, usla pensioner, begreppet fattigpensionärer finns, och de flyttas till olika inrättningar när äldreboenden förvandlas till flyktingförläggningar. Som en parentes kan nämnas att svenska pensionärer får betala för all vård emedan den är gratis för illegala immigranter om på nysvenska kallas för ”papperslösa”. Men om vi nu tittar på behovet av arbetskraft är det helt enkelt så att något sådant inte finns. Vi har en stor arbetslöshet och dessutom akut bostadsbrist. Ovanpå detta är det helt enkelt så att de personer smugglar sig hit, drar valser för migrationsverket, och efter ett tag när PUT beviljats kommer alla anhöriga. Regeln är att de inte alls är arbetskraft vi behöver eller är ingenjörer utan vanligtvis lågutbildade personer från MENA som enbart kommer hit för en bättre levnadsstandard, och det dröjer ofta runt 10 år innan de kommer i ett förvärvsarbete. Exemplet i artikeln är alltså ett direkt undantag och direkt missvisande för majoriteten av invandrare som kommer till detta land.
Givetvis är det så att massor med invandrare arbetar i Sverige idag, och konstigt vore väl annat baserat på den invandring vi haft.
Förutom ren gängbrottslighet, enorma kostnader, och kravaller som följer i massinvandringens spår har nu skatteverket vaknat för att det är smuggling av cigaretter och alkoholhaltiga drycker, samt svartarbete till och i Sverige. Givetvis blir det så med en massa personer i ”utanförskap” och ovanpå detta en massa personer som olagligen befinner sig i landet och kallas för ”papperslösa”.
Vi är alltså ett land som har ett mycket högt skattetryck, i synnerhet beträffande tobak, alkoholhaltiga drycker och arbete. Samtidigt är gränserna vidöppna eftersom vi är en del av EU. Vem kan då vara överraskad av att en svartmarknad. Givetvis kan man hävda som skatteverket gör att Svensson ska vara solidarisk, kolla skattebetalningar, registreringar och annat. Men vem bekymrar sig? Sannolikt inte ens Svensson. Vill man ha ett arbete gjort, eller en flaska whisky till en bråkdel av Systembolagets pris och det fungerar eller man får det man vill är det väl en självklarhet att man inte känner någon form av stolthet (eller tuffhet enligt Mona Sahlin), i att betala överpriser på det man vill ha (
lank)
Samtidigt kan man läsa hur gängbrottsligheten ska bekämpas (
länk). Detta är rent skrattretande. Man har med en kombination av politisk naivitet, vidöppna gränser, naiv migrationspolitik och ett högt skattetryck lagt grogrunden för en svart marknad och gängbrottslighet i landet.
Skatteverket må ursäkta, men om jag kan köpa en viss flaska whisky på Systembolaget för 250kr, eller annorstädes (sannolikt med bättre service än Systembolaget), för hälften. Vad tror du jag väljer? Eller ett paket cigaretter för 55kr eller 40? Kanske behöver jag gräsmattan klippt för 500kr – så varför betala 1500 kr till någon som har alla papper, skattebevis och annat jag inte bekymrar mig om.
Förutom de rena gängstriderna man kan läsa om i stort sett varje dag med skottlossningar, handgranater och annat samt att det flödar in vapen till Malmö, (
länk),ska man via skattsedeln alltså betala för ”instegsjobb”, SFI, hemspråksundervisning, avstå bostäder till förmån för alla ekonomiska lycksökare som smugglat sig hit och deras anhöriga, samt olika arbetsmarknadsåtgärder för att få in invandare i arbeten som man antingen hittat på, eller tar från någon svensk eftersom vi har både stor arbetslöshet och bostadsbrist. Politikerna skapar inga arbeten.
Så om det gäller att bekämpa gängbrottsligheten är problemet att man genom en naiv invandringspolitik helt enkelt själva lagt grunden för, enorma kostnader och andra problem som vi enligt sjuklöverns politik ska acceptera med någon form av falskt ”tycka-synd-om”-svammel som Reinfeldt åberopade med ”öppna Era hjärtan”. Det är inte ett uns synd om minst 90 % av de som kommer till detta land som migranter. Däremot om de som svälter eller fryser ihjäl i flyktingläger i konflikters närområden. Men man har inte ens antydan till straff för de som återvänder till områden de ”flytt” från för att göra jihad. De är ju en form av ”offer” enligt Mona Sahlin som vi ska tycka synd om.
Ovanpå allt detta har vi ett missnöje inom poliskåren, både baserat på en omorganisation och låga löner. Och som vanligt är det viktigare att jaga just Svensson som kanske kör några km/h för fort än att sätta fast brottslingar. Vad är uppklarningsprocenten på bostadsinbrott och bilstöder? Svensson tappar alltså förtroendet både för polisen och politiker, medan skottlossningar och handgranatskastningar och uppeldade bilar är vardagsmat och en suckande polisman tvingas skriva en rapport till högen av brott ingen rör fingret för, om du haft inbrott i ditt hem.
Våldtäkter är inte värt mödan att anmäla, fällandeprocenten är löjligt låg, straffsatserna likaså och skadestånden ett rent skämt som ändå inte utbetalas.

Inga kommentarer: