fredag 5 maj 2017

Då tar vi tagelskjortan på


Sverige står för ca 1 promille av utsläppen av växthusgaser. Man kan alltså utan problem säga att den påverkan detta land har på den globala effekten är i praktiken försumbar.
Vidare kan man givetvis diskutera om hela klimatdebatten är ett stort påhitt eller om förändringar i klimatet är normalt förekommande variationer, men det kan vi lämna därhän.
Men kvarstår gör att det sitter miljömuppar i regeringen som kommer med uttalanden av typen att vi gör skillnad och ska kunna se våra barn i ögonen. Hallå miljömuppar – vi snackar om delar av promille.

Men baserat på detta flummeri kommer man med olika pålagor som drabbar det svenska samhället. Skatter på skatter med moms och automatiska uppräkningar. Den senaste idiotin är att man ska beskatta bilar baserat på hur mycket koldioxid de släpper ut vare sig de körs eller ej. Köper man en bil som man kör lite ska man ändå betala en massa skatt för utsläpp man inte gjort och vidare är det en hel uppsjö med skatter på bensin och diesel.

Samtidigt importerar man enorma mängder sopor till detta land, t.ex. från Norge (länk) för att eldas upp och därmed orsakar utsläpp av koldioxid.

Vidare har man ju moderna avlatsbrev på hur mycket man växthusgaser man får släppa ut, alltså utsläppsrätter enligt överenskommelser. Nu kan man alltså läsa i DN (
länk) att industrins utsläpp ökade förra året. Man vet alltså allför väl hur det kommer att låta från miljömupparna: ”- Vi har inte uppnått klimatmålet”….för att i nästa mening komma med nya pålagor som drabbar i synnerhet bilismen. Svamlet brukar avslutas med känsloargument som att ”…se mina barn i ögonen.”
Alltså: Då tar vi i Sverige tagelskjortan på, igen och för att man har miljömuppar i regeringen som inte fattar att det lilla Sverige släpper ut har en helt försumbar global påverkan.

4 kommentarer:

MagnusH sa...

Kan miljömupparna se sina barn i ögonen när de vill ha öppna gränser för massinvandring fraan bl a muslimska länder och svenskarna kommer att bli i minoritet i sitt eget land? Kanske sharia-lagar inför i det svenska kalifatet.

Ulmerkotten sa...

Det är ju samma sak där; tagelskjorta. Man tror att man gör någon som helst skillnad när det finns 65 miljoner riktiga flyktingar i världen. Vidare rapporterar ju UNHCR att av de som kommer över Medelhavet är mindre än 3% riktiga flyktingar.
Man vill alltså utmåla att man tar ansvar, gör skillnad eller räddar liv. Vilket alltså är rent skitsnack.

Anonym sa...

Och det absolut värsta är ju att det s.k klimathotet bara är en gigantisk bluff. Finns inget som tyder på att koldioxid skulle öka den globala temperaturen i någon nämnvärd grad. Jag har personligen studerat det mesta av klimatmupparnas påståenden och jag kan intyga att det bara är humbug. Att politikerna ser det här som ett sätt att höja skatter och befästa sin egen makt är ju alltför uppenbart, därav det ivriga påhejandet av denna bluffvetenskap. Det är väl bara godtrogna och svagbegåvade som fortfarande tror på IPCC:s sagor om klimatet.

Benny

Ulmerkotten sa...

Sannolikt är så fallet. Man baserar allt på beställda utredningar och rapporter man sedan kallar för fakta.
Men det är politiskt gångbart, eftersom det gör intrycket av att man just tar ansvar och en massa annat svammel. Gärna med kopplingar till barn och framtiden. Men jag fann ingen anledning att ta upp detta i blogginlägget.
Men visst är det fiffigt att åka på olika klimatmöten, kräva att utsläppen ska minska och sedan komma hem med ett avlatsbrev som legaliserar höjda skatter på drivmedel? Sedan importerar man enorma mängder sopor som man bränner och hävdar sedan att vi inte uppfyllt avlatsbrevet, och så kan man höja pålagorna igen.