onsdag 17 maj 2017

I nickedockornas land


Sedan valet 2014 har alltså SD växt kontinuerligt och är sannolikt idag Sveriges näst största parti. Alltså har övriga partier gjort allt för att förhindra att regeringen faller och nyval utlyses. Om så blir fallet kan ju vem som helst inse att SD skulle få ett ännu större inflytande än de redan har. En del av småpartierna riskerar även att åka ur riksdagen.
Alltså har man bara agerat nickedockor när regeringen lagt förslag, men kanske kohandlat om lite modifikationer.

Vi minns alla hur Reinfeldt gjorde uppgörelser med miljömupparna för att på detta sätt enbart blockera SD:s inflytande under förra mandatperioden. Denna mandatperiod är det egentligen samma sak, men med skillnaden att SD växt betydligt, vilket i sin tur har lett till allt större desperation.

Men det mest pinsamma är att man vidhåller en total förnekelse av SD, som att de inte har rätt att finnas på den politiska spelplanen. Alltså en ren förnekelse av den representativa demokrati som riksdagen ska vara.

Hela situationen har, och som Reslow uttrycker saken (
länk), lett till att all opposition raderats ut då alla partier varit piskade att rösta med regeringen för att inte riskera regeringskris och nyval. Någon opposition har alltså inte funnits och med ett alltmer växande SD har allt vad opposition heter blivit lagt åt sidan och politiken har smetats ihop till grå sjuklöverröra.

Alliansen som alternativ till de rödgröna finns inte längre, i synnerhet som KD med stor sannolikhet inte kommer att få 4 %. Detsamma gäller de rödgröna, miljömupparna riskerar även de att åka ut och inget block kommer att få mer än 40 %. Inte mycket för att grunda en regering på.

Jag tror en stor del av svenska folket tröttnat på nickedockor som gör allt för att få vandra i maktens korridorer, röstar på idiotiska förslag och har konsulter som desperat letar väljargrupper åt partierna man ska inrikta sin politik till för att försöka få röster.
Kanske moderaterna har lite ryggrad kvar i alliansen. Resten är totala vindflöjelspartier med nickedockssyndrom, och med 4 %-snaran runt halsen. Socialdemokraterna håller på att tappa sina kärnväljare som insett att den politik S för inte alls gynnar dem. Det enda socialdemokraterna hoppas på är att alla ”nysvenskar” ska rösta på dem, då man delar ut medborgarskap som konfetti.

Men varför inte börja med kasta ut dessa politiska nickedockor som gör allt för att få vandra i maktens korridorer, prostituerar sina åsikter därför svamlar i talarstolar och bara skadar landet?

2 kommentarer:

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet sa...

Du behöver inte fokusera på att "kasta ut" dem. Fokusera i stället på vad du vill ha in i september 2018 och hur det ska gå till!

Ulmerkotten sa...

...och hur många miljarder kommer denna cirkus kosta till nästa val?
Alltså, din kommentar är helt relevant. Sannolikt blir det bättre resultat för SD då. Men vad kommer väntetiden att kosta?