onsdag 31 maj 2017

Styrelsens ansvarsfrihet


Nu har alltså även skandalblaskan Expressen konstaterat att det de senaste åren varit en ren lögn runt de s.k. ensamkommande flyktingbarnen. En stor majoritet, runt 75 % var inte barn, och vidare är kostnaderna för dessa enorma. K-G Bergström 2918 kr/dygn, vilket ger en kostnad av 1. 065 miljoner per ”barn” och år. (länk).

Vi har alltså framför oss det största bedrägeriet i svensk historia. Bergström slutar med: ”
Visst har uppenbart åtskilliga av de ensamkommande ”barnen” ljugit om sin ålder. Men precis som Expressens ledarredaktion konstaterat, skulle förmodligen också svenskar kunna gör det, om de befann sig i en desperat situation.”.

Nu har dock Expressens ledarredaktion fel. Vi pratar om personer som avsiktligen smugglat sig hundratals mil, betalat flyktingsmugglare (vars pengar hamnat hos IS, eller italiensk maffia), över dussintalet gränser och från en annan världsdel. De är alltså inte desperata flyktingar utan ekonomiska lycksökare. UNHCR kunde konstatera att av de som ”flytt” till Italien från Nordafrika var mindre är 3 % att betrakta som flyktingar. Turkiet vill ha 700 miljoner av Sverige EU för att inte släppa ut alla de flyktingar som finns i detta land till EU. Snacka om ren utpressning.

Men grundplåten återstår – vilka ska vi ställa till ansvar för detta vansinne och alla kostnader som man nu lägger på svenska skattebetalare? De ekonomiska lycksökarna har givetvis inga pengar, och de kan inte hållas till svars för något förutom rent bedrägeri, som i sin tur inte lär ge ett öre i skadestånd till detta land. I en mån de avslöjats får de 30.000 kr på fickan och gratis flyg till sitt hemland.

Återstår gör alltså denna regering och föregående. I föreningsvärden och inom alla aktiebolag röstar man om styrelsens ansvarsfrihet. Kan vi få en kryssruta på nästa års valsedel där vi kan ange om vi vill att den nuvarande regeringen ska få ”ekonomisk ansvarsfrihet” för vad de ställt till med och kostnaderna för mitt land?

Inga kommentarer: