tisdag 16 maj 2017

Regeringens kohandel


Jag har svårt att fatta varför vi i detta land ska smöra för palestinierna. Man har alltså spenderat miljardbelopp på olika humanitära åtgärder via SIDA, senast 2016 totalt 490 miljoner (länk)
Socialdemokraterna har historiskt sett varit kompisar med palestinierna sedan Palmes tid och massor med pengar har pumpats över till dem, samtidigt som de köpt vapen och annat för att reta Israel med mindre angrepp. När sedan Israel gått in för att rensa har detta uppmålats i svenska medier som en oprovocerad ockupation. Att palestinierna roat sig med att skicka in raketer mot israelisk civilbefolkning har man givetvis inte rapporterat under åren, bara när Israel gått in och rensat området från terrorister.
Jäpp, skjuter man raketer mot civilbefolkning finns inget bättre ord än just terrorist.
Men visst känns det under dessa förutsättningar det ansvarfullt att regeringen lovar ut lite pengar till försvaret, äldreomsorgen, skolor och polisen? Givetvis heter pengarna man donerar till Palestina för ”utvecklingssamarbete”, och regeringen godkände nyligen Palestina som eget land. Som tack, fick Margot W. en medalj. Grattis Margot!

Men notabelt på hur paradoxal hela historien är att 174 miljoner svenska skattepengar till Palestina 2016 gick till ”Offentlig förvaltning, demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet”. Mot den bakgrunden röstade Sverige in Saudiarabien FN:s kvinnokommission (
länk). Hur ser det ut med jämställdheten i Saudi? Trovärdig feministisk politik, eller månne kohandel med Saudi för kommande affärsuppgörelser? Vem minns inte Statsbesöket i Iran? Så mycket för jämställdhet och mänskliga rättigheter.

1 kommentar:

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet sa...

http://monabaker.com/quotes.htm
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/05/23/omkoppling-av-tankemonster-tva-israeler-jamfor-israel-med-nazismen-under-hitler/