måndag 8 maj 2017

Levnadsbidrag


Staten behöver öka bidragen till kommunerna”, kan man läsa att LO-chefen och en socialdemokrat skriver (länk). OK, polisen behöver mer pengar, försvaret, sjukvården, åldringsvården, och inom kommunerna vet alla hur usel skolan är. Migrationsverket får alltid alla pengar de vill ha men betalar ändå inte ut det de är skyldiga kommunerna.
Kommunerna har slut på pengar och staten lånar pengar under en högkonjunktur för att finansiera hela migrationsvansinnet. Kriminaliteten ökar lavinartat med sexualbrott, bränder och gängkriminalitet.
Staten har inga mer pengar, det är bara att fatta. Vi har redan sannolikt världens högsta skattetryck och miljömupparna hittar på nya skatter hela tiden. Kommunerna har inte heller några pengar och hela kostnaden för invandringen 2015 kommer detta år att falla just på kommunerna. Det enda som återstår är att sälja ut kommunala verksamheter till företag för att på så sätt köpa tid och vidare att höja kommunalskatterna, vilket SKL redan flaggat för.
Skattepengarna är slut och det är bara att fatta. Kommunerna kommer att tvingas höja skatterna och allt är givetvis en direkt konsekvens av att man har släppt in hundratusentals personer som måste försörjas.

Den vansinniga migrationspolitiken är nu en het potatis som kommunerna drabbas av, staten inte vill ta ansvar för och kommunerna kommer att tvingas höja skatterna och sälja ut kommunala verksamheter för att få allt gå ihop.
Det är dags att börja följa grundlagen. Kommunerna har självstyre. Plockar staten in fler invandrare än kommunerna är villiga att ta emot är det enbart statens problem.
Eller vad är nästa steg? Alla betalar 100 % skatt och får sedan ansöka om "Levnadsbidrag"?

Inga kommentarer: