tisdag 13 juni 2017

Järvavecka?


Vaddå Järvaveckan? (länk) Man har skapat ett stort getto norr om Stockolm bestående av de gamla misslyckade sosseprojekten i det s.k. miljonprojektet. Fuskbyggen som gällde på den tiden och för att inhysa stora delar av den arbetskraftsinvandring från i synnerhet Sydeuropa när det begav sig.

Idag kan vi konstatera att dessa områden har enorma problem i form av gängkriminalitet, bränder, skottlossningar, stenkastning samt även muslimsk extremism.

Man kan idag och med viss efterklokhet säga att det var fel att bygga dessa områden. Men det är då givetvis med just efterklokheten som grund. Det var helt enkelt andra tider med slit-och-släng, billiga bostäder och social ingenjörskonst som gällde. Detta i kombination med att man behövde ett stort antal bostäder och snabbt. När det begav sig pratade jag med poliser som jobbade med just Tensta, Rinkeby och Hjulsta. Man ville generellt inte åka in dit eftersom det var redan då så mycket problem att man fick åka mellan larmen i samma område hela tiden. ”Åker man in där kommer man inte ut.”, vill jag minnas att en polis yttrade.
Det var helt enkelt områden man aldrig hade anledning att åka till, och undvek generellt. Tunnelbanan dit kallades för ”Taikonexpressen” eller ”Vitlökslinjen”. Det sistnämnda för att många invandrare ansågs stinka vitlök.

Men egentligen var det antagligen inte någon grov kriminalitet, utan snarare bara rädsla för andra kulturer och att de som bodde i dessa områden inte ansågs som svenskar. Man måste komma ihåg att det var en tid då man var stolt över att vara svensk och alla som inte stämde in i mallen var konstiga. N-ordet var allmänt accepterat och socialdemokratin hade jobbat med att sterilisera alla som inte skulle få föröka sig. Sterilisering vid abort var regel ända till 1976 – kvinnor som inte var villiga att ta hand om sin avkomma skulle inte heller få föröka sig. De senaste åren har det varit ett drev av journalister som försökt hitta kopplingar mellan SD och nazistisk historia samtidigt som man väljer att både sopa kommunismens massmord under mattan och socialdemokraternas rasism.
Men hur skapades då det man kallar idag för ”utanförskapsområden”, och vilka fel har begåtts? Jag tror att det största felet man begått är att sammanföra personer med samma kulturer, språk, religioner och värderingsgrunder i samma områden. En kollega till mig bodde i Södertälje. Han berättade att man hade i vissa bostadsområden i princip bara syrier och assyrier. Man hade egenbankverksamhet, indrivare, kriminella gäng, egna regler, egen rättsskipning enligt de normer man hade, och levde i praktiken utanför samhället. Många år senare kallades detta för Södertäljenätverket, men jag fick informationen redan i början på 80-talet.
Det är alltså det absolut största felet man begått – man har stoppat in personer med samma bakgrunder i dessa områden och ovanpå detta inte krävt någon form av integration. Man har skapat utanförskap genom att inte se till att det finns något som helst incitament att integreras i det svenska samhället. Ovanpå detta har vi sjuklöverns argument och att Sverige är ett mångkulturellt samhälle och acceptans av de mest konstiga dumheter som inte hör hemma i detta land.
Mot den bakgrunden är det inte alls konstigt att gängkriminalitet frodas och man inte accepterar varken polismakt, utryckningspersonal eller känner sig som en del av det svenska samhället. Man har helt enkelt skapat parallella samhällen med egna regler och värderingsgrunder.
Men dessa dagar har man alltså ett politikerjippo som kallas ”Järvaveckan” för att på så sätt försöka få medborgarna i dessa områden mer inkluderade i det svenska samhället. Man konstaterade det senaste valet att bara ca 40 % av de som bor i dessa områden röstade 2014, runt 87 % av dessa röstade på socialdemokraterna, vänstern eller miljömupparna, (länk) sidan 53. Inte märkligt alls. Varför ska man rösta om man varken är insatt i svensk politik och ej heller behöver bekymra sig? Men om man nu röstar ändå, gäller de partier som accepterar fortsatt utanförskap.

Så varför har inte politikerna lärt sig ett dyft av misstagen från alla år sedan 60-talet? Det fanns alla tecken och bevis för att den slapphänta politiken i kombination med flum och den totala avsaknaden på krav skulle leda till just den situation vi har idag.

Nu kliar man sig i skallen men tillstår givetvis inga misstag, utan åker till Järva för att hålla anföranden och ha debatter om hur utvecklingen ska brytas. De regeringar som de senaste åren har haft makten har lagt fundamentet till alla de problem som finns i dessa områden. Det är ganska patetiskt att man under många år sopat dem under mattan, svamlat om mångkultur och annat. Man menar att vi ska ”blicka framåt”, se ”möjligheter”, ”stå enade” och mycket annat svammel. De problem man skapat är ”utmaningar”. Man har pumpat in miljoner i olika projekt i dessa områden och har socioekonomiskt stöd, allt för att dölja hela problematiken och sina egna misslyckanden och felaktiga politiska beslut.

Det är dock något förvånande att Jimmie Åkesson ställer upp i detta larviga spektakel och i centrum för ett område som uppenbarligen är ett tydligt exempel på politiskt misslyckande.
Man kan dock notera att Fi finns med på det mesta i programmet, trots att de inte har demokratiskt mandat för att ens närvara. 

Inga kommentarer: