måndag 5 juni 2017

Problemet heter islam, inget annat


Theresa May håller alltså ett tal där hon förordar hårdare straff och bekämpning av muslimsk extremism (länk). Konstigt vore väl annars mot bakgrund av de senaste terrordåden i England.

Men man går runt den heta gröten som en katt – problemet är islam och inte att det finns vissa muslimer som är eller kan bli extremister. Islam predikar att alla som är otrogna ska dödas och det är precis vad extremisterna ägnar sig åt urskiljningslöst.

Hur svårt ska det vara att fatta att en s.k. religion som är baserad på en skift från 600-talet och imamers tolkningar inte har något som helst berättigande i en modernt västerland?

Hur naiva får man bli och hur många oskyldiga ska behöva bli mördade för att man har skygglappar och tillåter ren idioti under någon form av idiotiskt paraply som kallas religion?
Det är en usel strategi att försöka hitta och straffa potentiella terrorister innan de utfört någon terrorhandling. Att försöka förutsäga av vilka, när och hur ett terrordåd kan förväntas ske är en defensiv taktik som kommer att misslyckas. Detta då det alltid kommer att slinka igenom fula fiskar, och vidare blir potentiella terrorister givetvis allt bättre på att dölja sina planer samt kan ganska fritt välja både tid, metod och plats för att slå till.
Vidare är det så just i detta land att vissa tror att man ska kunna hjälpa potentiella terrorister eller omskola dem ideologiskt.

I en debatt med Adam Marttinen svarade Magdalena Andersson (
länk) att man skulle känna sig trygg i detta land eftersom regeringen allokerat mer pengar till SÄPO och polisen. Marttinens fråga var varför man inte utlämnat en terrorist till dennes hemland.
Regeringen gömmer sig alltså i det defensiva hörnet och menar att man alltid kommer att hitta terrorister innan de slår till bara man satsar tillräckligt på underrättelseverksamhet och polisen.

Strategin är rent vansinnig och dessutom ligger de satsningar regeringen kommer med bortom valet till stor del, vilket betyder att man inte behöver göra akuta satsningar nu.
Igen erkänner att, problemet är islam. Det finns ingen anledning att filosofera över vilka grenar som är mest militanta eller varifrån de stöds eller får sina pengar. Ej heller att spendera miljarder på problemet i sig, och tro att man kan omskola militanta muslimer.
Regeringen, denna och föregående, har ställt till hela problematiken. Man tar inte sitt ansvar, man erkänner inte att man begått några fel, man sopar problemen under mattan och svamlar och trygghet och säkerhet. En trygghet och säkerhet som uppenbarligen inte finns. Det finns inte i Tyskland, Frankrike, England, eller något annat land som släppt in hordvis med muslimer.

Men det mest sjuka av allt är faktiskt att minst 95% inte ens kan betraktas som flyktingar, och att man tillåter spridning av islam i detta land samt predikar förståelse och acceptans.
Den tiden är förbi, kanske lärde några sig något av Friggebos tappra försök att en gång i tiden få igång ”We shall overcome”. Tiden för flummeri och acceptans är över.

Gå till roten av problemet i stället för att lindra symptomen. Man botar inte cancer med varma fotbad, men det kanske känns bra i några minuter. Det är politikerna skyldiga oss. Problemet heter islam, inget annat.


2 kommentarer:

Martin sa...

Nej, på sin höjd heter problemet MUSLIMER. Eller mer troligt utomeuropeer rent generellt.
Islam är muslimernas problem. Muslimerna och övriga utomeuropeer är vårt problem.

Ulmerkotten sa...

Håller inte med dig. Muslimer är personer - islam deras tro. De må ha rätt att vara muslimer och be hemma. Men de ska inte ha någon rätt att sprida eller utöva islam generellt i detta land.
Jag har alltså inget emot personerna eller något rasistiskt fundament, men begränsar man islam och dess spridning bekämpar man roten till problemet.