tisdag 8 januari 2019

Inte svenska högtider

Jag vill minnas att jag hört detta förut; att ramadan skulle nu vara en svensk högtid (länk) Det är det inte. Ramadan har sitt ursprung i islam och denna religion har inget berättigande i detta land i det offentliga rummet och ingen hänsyn till ramadan ska tas på något sätt.

Det är givetvis en privat sak vilka högtider man vill fira och hur man gör det så länge man inte ställer krav eller påverkar andra medborgare.



Man ska alltså fasta en månad mitt i sommaren för att någon tomte på 600-talet och i arabvärlden tyckte så. Dessutom i detta nordliga land där solen knappt går ner sommartid. Detta är ingen högtid och inget som hör hemma i detta land, det är ren dumhet, oavsett hur många muslimer det finns i landet. Likheter med svenska traditioner är det bara att betacka sig för.
Är halalslakt, kosherslakt, ylande från minareter, krav på kvinnors klädsel även dessa svenska traditioner? Kanske könsstympningar, månggifte, barnäktenskap synen på HBTQ? Det är givetvis inget problem att indoktrinera barn i muslimska skolor med ramadan och islam, som man kan läsa om i artikeln.
Att det kommer nya sedvänjor eller högtider till detta land är inget nytt, det kan ha flera orsaker. Men det betyder inte att saker som kommer till detta land ska rubriceras som svenska högtider, eller på något sätt respekteras eller beaktas i detta land. Om nu någon inte vill äta mat på normala mattider eller inte tvärvägrar fläskkött är det deras problem.

Det har funnits zigenare (på nysvenska romer), i detta land sedan 1500-talet. Betyder det att zigenska värderingar, sedvänjor och kultur är svensk? Eller är det enbart numerären som betyder något, och gör saker svenska?

Det finns alltså kanske 500.000 muslimer i landet och detta skulle genom den blotta numerären göra ramadan till en svensk högtid. Men högtider är ju något roligt, något att fira. 
Här sprack hela bubblan – vem vill späka sig genom att inte äta mat, och sedan fira slutet på späkeriet med en fest efter? Dumheten lyser med sin närvaro, och ologiskheterna i islam lyser med all tydlighet.

De direkta lagbrotten i koranen likaså, med uppmaningar till mord av alla ”otrogna”.

Svensk Högtid? Nix, snarare Lågtid, med rent felaktiga eller idiotiska krav på detta samhälle baserat på islam.





2 kommentarer:

Gruvmor - Maria Olsdotter sa...

Inga gamla traditioner som svenskarna firat i flera hundra år, är svenska, men kommer det in nya sedvänjor, så är de plötsligt svenska? Fattar ingenting längre.

Sedan är det nog så att om man försöker tvinga folket att fira något så lyckas det sällan särskilt bra. Kristendomens fester hamnade på redan traditionella firanden från "hednatiden" så det var ju en sak, folk skulle fira ändå.

Men var ska man placera islamistiska festdagar? Det finns ju inget lämpligt som de kan ersätta. Vill de dessutom stryka alla gamla festdagar i almanackan? Det tror jag inte går helt enkelt.

Ulmerkotten sa...

Gruvmor...men du vet ju var Sahlin sa "-Vi har bara sådana töntiga saker som midsommarfirande." Eller som Reinfeldt: "- Ursvenskt är bara barbariet."
Alla kulturer och dumheter som kom hit var "berikande", och det är flera år sedan man kunde läsa att ramadan nu är en svensk högtid.