fredag 22 oktober 2010

Äntligen!

Äntligen en domare som kopplat in hjärnan vilket man kan läsa i denna artikel. Att köra vårdslöst är en sak, och det har inte ett dyft med hastigheten att göra. Det kan vara vårdslöst att köra 100km/h på en sträcka om det är skyltat 100, om det är taskig sikt, mycket trafik, snorhalt o.s.v. emedan det inte behöver vara vårdslöst att köra 193km/h på samma sträcka under perfekta förhållanden.

Efter 10års körande i Tyskland på fri fart till-från jobbet varje dag, lär man sig att trafikfarligt beteende inte har med hastigheten att göra – det har med dåligt omdöme av föraren att göra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet!!

Henke sa...

Måste skriva till staten och begära skadestånd då jag fick kortet indraget för 32km/h över tillåten hastighet, också på en olycksfri motorväg.

Ulmerkotten sa...

Henke,
Om det inte var kopplat till någon form av vårdslöshet, ser jag ingen anledning till att ta körkortet.

Hastighet är enkelt att mäta, alkohol åxå, då fokuserar man på det. Ligger någon efter en annan i 120 med 1-2m till framförvarande skiter man i det, svårt att bevisa. Och hur många kör med psykofarmaka i blodet? Åxå svårt att bevisa och dyrt att analysera. Då struntar man i det.
Hastighet och alkohol är det som gäller.

Anonym sa...

Helt riktigt. Jag förstår inte vad som hänt med alla er svenskar. Ni har blivit ömkansvärda pussies som skriker blådåre om någon kör några km för fort på en motorväg. Mord och annat satyg blundar man för. Kriminella invandrare skickas inte hem, men gud nåde en svensk som kör lite för fort. Hur har det kunnat bli så här???????

Anonym sa...

Det ligger mycket sanning i detta!