lördag 16 oktober 2010

Saknar de toalettpapper?

Det finns inga ”papperslösa” som man skriver om i denna artikel. Det finns däremot utlänningar som vistas i detta land olagligt. Antingen har de tagit sig hit för att bedriva brottslig verksamhet, de kan bli försörjda av andra, olagligen försörja sig själva, eller de har efter ett avslag inte klassificerats som flyktingar. Kanske finns det fler varianter, men det är helt enkelt så att de har ingen som helst laglig rätt att vistas i detta land. Det ska alltså avhysas och skickas till det land de kommer ifrån eller vill.

Omskrivningen ”papperslösa” ger en helt felaktig bild om vad detta rör sig om för personer. Kanske Ullenhag tycker att spioner ska kallas ”besökande informationssökare”?

Vem som valde Ullenhag till integrationsminister vet jag inte, men hur man kan välja en person som har en sådan bristande respekt för svensk lagstiftning i denna fråga, och detta trots att i nuläget Sverige har den mest invandringsvänliga politiken i hela världen, är för mig en gåta.

Vi har redan idag enorma kostnader för invandringen, vi har kravaller och organiserad kriminalitet som ett resultat av den politik som bedrivits och bedrivs.

Har Ullenhag samma inställning till de som flytt från fångvårdsanstalter, eller de efterlysta brottslingar som inte polisen fått tag i?

Om så inte är fallet, varför inte då?

Jag kan på sin höjd tänka mig att de personer som vistas olagligen i detta land får akut sjukvård vid olycksfall, men inte ett dyft mer.

14 kommentarer:

Unknown sa...

Jag håller fullständigt med dig!! Skola ska de absolut inte få rätt till. Är Sverige ett alldesles laglöst land nuförtiden.
Ullenhag borde ta del av vad som händer i andra länder med de paperslösa och konsekvensen av att dessa finns bl a i Frankrike, där man ideligen demonstrerar för deras rättigheter och alla är så in i helvetes trötta på dem... Mestadels afrikaner men även andra nationaliteter (bl a massor av kineser och andra asiater....
Varför kan man inte ta lärdom av andra länders misstag???

Unknown sa...

rättelser: alldeles, papperslösa. Fingrarna lever sitt eget liv...

Kaibigan sa...

Utmärkt, kom till skolan, gå sedan och göm sig igen. Varför inte rätt till vistelse på Grand Hotell för gömda illegala personer också? Alla har rätt att gå i skola, varför inte på Lundsberg, för alla Afrikas fattiga?

Ulmerkotten sa...

@Kaibigan

Tja, om vi snackar om ensamkommade flyktingbarn, eller d.v.s. de som egentligen är gruppsmugglade muslimska ankarmän, kostar de staten minst 1.2 miljoner kronor per år.
Det räcker faktiskt till ett enkelrum med mat på Grand Hotel i Stockholm under ett år. Det är ju väldigt synd om dessa stackars barn...

Kaibigan sa...

Jag har väldigt svårt att tro på fullt allvar att ett minderårigt barn av egen kraft och vilja köper en flygbiljett, låter sig smugglas etc, till ett land i en annan världsdel. Varifrån får det minderåriga barnet pengar ifrån till att börja med. Barn lämnar inte familjen. Handlar det om barn är det planerat, få PUT, sedan kommer mor och far och bryllingar som anknytningsfall.

Ulmerkotten sa...

Det är värre än så. Smugglingen till Sverige kostar runt 100.000kr. Ensamkommande barn med snyfthistorier, från MENA som transporterats över dussintalet gränser och några hundra mil? Ofta med bortslipade eller brända fingeravtryck. Sedan HITTAR de anhöriga i massor, som en ren händelse efter PUT.
Den som tror på att dessa "barn" talar sanning och är flyktingar kan ju börja jobba under Ullenhag.

Anonym sa...

Visst har du rätt i att "papperslösa" är ett tveksamt begrepp. Men i sak är du ute och cyklar.

Skall Sverige som land förvägra oskyldiga barn deras rätt till vård och skola bara för att deras föräldrar valt att inte följa svenska myndighetsbeslut? Tycker det låter som att man i så fall straffar en individ på grund av en annan individs handlande, och det är väl knappast värdig en rättsstat som Sverige? Eller?

Till er som snackar om ankarbarn, läs här.

Anonym sa...

Det finns bara en lösning. Ge dem rättigheter så betalar de också skatt och bidrar till min och din välfärd.

Unknown sa...

Sedan när blev Sverige en rättsstat??? Hur döms dessa våldsmän som kommer hit med all sin aggression och väldför sig på svenksa kvinnor! Hur länge ska vi acceptera folk med olika rättssystem - Det går inte att "uppfostra dessa indiider" som är indoktrinerade av den islamiska våldsläran om att deras Gud är den enda rätta och att alla som inte är muslimer kan du göra vad du vill med!! Högst kränkande och det finns inte tillräckligt stränga straff för dem!!
Kom ner på jorden!!
Visste du förresten att Sverige har skrivit på ett avtal med Saud-Arabiien för 5 år sedan enligt vilka Bofors exporterar högteknologiska vapen och krigsutrustning?? Och vad får vi i gengäld?? En massa somaliska flyktingar som förnekas rätt att vistas i ett land som talar deras språk och som har samma fanatiska religion.Det sorgliga är att de kommer och att de utnyttjar sina barn som inträdesbiljett och detta har jag sett många zigenska tiggare också utnyttja sig av i olika länder i världen.
Tyvärr - detta är ett omänskligt beteende och borde inte uppmuntras i Sverige eller någon annanstans. Om inte vi sätter gränsen - vem ska då göra det??!!

Anonym sa...

Det verkar så att våra EU-demokratiska länder har inget svar på migrationspolitiken. Nån vacker dag kommer det att EU-nationalism tar över och stänger gränserna helt och hållet. Det kanske (åter) införs koncentrationsläger och långa tåg med vagn till gränserna. Det är en bankrutt-förklaring för demokratin och Europa!

Unknown sa...

Jag tror att invandringspolitiken kommer att lösa sig på längre sikt. Allt fler länder, senast Angela Merkel har öppet gått ut och talat om att invandringen inte kan fortsätta på detta sätt. Sarkozy har skickat tillbaka zigenare till deras hemländer (vilka sedan kommit till Sverige???). Geert Wilders i Holland, le Pen i Frankrike, Frihetspartier i Schweiz och Österrike. Tyvärr stoppar politikerna huvudet i sanden i Sverige - men de kan inte hålla på i evighet.
Det gäller att strukturera invandringen och inte ta infler människor inom Europas gränsere. Vi har redan problem med de som redan finns, som inte vill integrera sig - och de bär själva skulden till det.
Anpassa sig eller försvinna borde vara deras val samt tacksamhet och ödmjukhet.
Tror inte på koncentrationsläger. För vem??
Varje enskilt land i Europa, som tar emot invandrare har egna problem med skolor, sjukvård etc vilka borde lösas först och främst.
Varför ska vi dela med oss av kakan som är bakad för 7 miljoner människor och låta 9 miljoner männsikor få lika mycket eller mer av dem, även om de inte gör någon som helst motprestation???

Ulmerkotten sa...

@ Kate

Jäpp, det är så jag ser det.

Man har ett badkar som håller på att rinna över, och kranen står vidöppen. Svenska politiker snackar om att det är trevligt med vatten, och att det är bara lite spill som går att fixa.
Grannarna som hade samma trassel, stängde kranen, men så icke svenska politiker. Och vattenskadorna blir bara värre och värre, men inte ska vi stänga kranen...

Ulmerkotten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kaibigan sa...

Till att börja med, är man gömd kan man inte gå i skola, det är en paradox.
Tror den "anonyme" på fullt allvar att man betalar skatt bara för att man får ett uppehållstillstånd. Måste ha gått många förbi att vi faktiskt har arbetslöshet i detta land, vilket innebär att det finns fler arbetsföra än det finns arbeten. Varför brottas alla regeringar med arbetslösheten, röda som blå, om det nu är så lätt att ordna arbeten? Vi kan knappast försörja landet på att städa flyktingförläggningar, om man får vara lite sarkastisk.