torsdag 21 oktober 2010

Med PK-ljus och laserlykta

Nu börjar det bli larvigt (länk). I desperation letar man efter bakgrunden till skottlossningarna och morden i Malmö. Man har alltså kommit fram till att det skulle vara en ny laserman i faggorna. Tillåt mig betvivla detta.

Man har alltså haft sådär 50 skottlossningar hittills i år. Av dessa kan man knyta 35 till gänguppgörelser eller liknande. Men av de återstående 15 har man ingen bra förklaring, och då är det givetvis en ny laserman i farten. Polisen hävdar att samma vapen använts vid flera av skottlossningarna, hur många säger man dock inte.

Då är det givetvis en ny laserman är slutsatsen. Men om man nu funderar lite…är det 2, 5, 10 eller 15 som kopplas till samma vapen? Och vad är det som säger att det inte är samma person från ett kriminellt gäng som har som ”specialitet” att skrämma eller döda på uppdrag av någon annan? Tror någon att de kriminella gängen anmäler sin verksamhet till polisen och lämnar in organogram och förteckningar över de vapen de har och vem som har dem? Känner polisen till alla kriminella gäng och kan deras verksamheter för att kunna utesluta att även de 15 som man inte kan förklara, inte har att göra med brottslighet eller kriminella gäng?

Men det är alltså stora rubriker som man försöker knyta ihop med en ny laserman. Alltså, av de 50 skottlossningarna vet man att 35 har med kriminalitet att göra. Av de återstående 15 som man inte kan förklara har några gjorts med samma vapen.

Då är det givetvis en ny laserman igång skriver PK-media. Det måste ju vara en svensk som skjuter folk som ser utländska ut för sitt nöjes skull, något annat är inte tänkbart, eller hur?

Men man kan ju även notera att 35 skottlossningar som har sin förklaring i gängkriminalitet tydligen tillhör vardagen i dagens Malmö. Man ska tydligen acceptera att det finns kriminella gäng, och att de skjuter lite på varann är väl bara naturligt. Det känns lite "berikande".

Inga kommentarer: