fredag 29 oktober 2010

Men varför???

Det senaste året har jag frågat mig samma fråga. Varför? Vad finns det för logik i denna ohämmade invandring och invandringspolitik?

Frågan är egentligen ställd till de ansvariga politikerna, men det har under årtionden inte kommit med ett enda rimligt svar eller en enda rimlig anledning till varför Sverige ska ta mot en så stor mängd invandrare som är fallet.

I stället för svar från dem får man ju gissa vad anledningen kan vara, så om vi betar av de sannolikaste argumenten ser det ut så här:

  1. 1. Det är flyktingar. Svar; Nej det är det inte alls. 90-95% av de som kommer till detta land är inte flyktingar enligt FN:s definition på flyktingar. I synnerhet de ”ensamkommande flyktingbarnen” är egentligen gruppsmugglade muslimska ankarmän.
  2. 2. Det är berikande för Sverige. Svar; Kanske i små mängder, men i de mängder som det kommit invandrare till Sverige är det knappast berikande för Sverige att få autonoma områden med kravaller, organiserad brottslighet, och krav på att det Svenska samhället ska anpassas efter de som kommer hit. T.ex. med krav baserad på muslimska sedvänjor och vad som står i Koranen.
  3. 3. Vi kommer att få arbetslöshet om ca 5 år. Svar; Detta är en ren desperat spådom. Vi har idag 8-9% arbetslösa, och vad det kommer att vara om 5 år är en ren gissning. Men till dess är det rent vansinne att importera outbildade människor från MENA, som till dess, och om det nu händer kommer att kosta samhället enorma belopp. Men vidare är det frågan om vilka som kommer till Sverige, och hur fort de kommer in i arbetslivet, och vilka arbeten vi pratar om. Sverige har nu blivit någon form av mottagningscentrum för de som vill ha bättre levnadsstandard från MENA-länderna, och då pratar vi alltså om folk som varken kan svenska eller har den mest basala utbildningsnivån.
  4. 4. ”Att vi i ett glesbefolkat land som Sverige inte skulle ha plats för de som kommer hit är naturligtvis inte sant” (Jan Björklund, för ca 9 månader sedan på Folkpartiets Landsmöte). Svar; Det är helt irrelevant att jämföra mot ett lands yta. Det relevanta är att jämföra mot antalet invånare i landet. Vi har vidare en bostadsbrist, och de som kommer till detta land måste ju ha tak över huvudet. Det gör inte bostadsbristen mindre – tvärtom.

Lite vagt sägs det att ”vi har råd med den”, men inga belopp nämns. Nu snurrar det ju miljoner och miljarder så fort politiker snackar pengar, så det är lite klurigt att förstå vilka belopp som är relevanta, och få saker i perspektiv. Jag brukar jämföra mot den årliga försvarsbudgeten för att ha någon referens. Denna ligger på sådär drygt 40 miljarder per år.
Exakt vad att ”ha råd med”, är givetvis inte specificerat, och har inget tak. Ej heller vet någon vad kostnaden är för invandringen, och hur den ska exakt beräknas. Svaret är nog att det inte går att räkna ut, och jag har sett olika beräkningar allt mellan några tiotals miljarder till hundratals. Det beror givetvis på vad man inkluderar, exkluderar och vad man definierar som invandringskostnader, och vem som är invandrare. Ett relaterat problem är även vem eller vilka som tar kostnaderna. Om vi t.ex. tar en sak som skadegörelse och kravaller, pratar vi om kostnader som drabbar privatpersoner, försäkringsbolag eller polisbudgeten. Samma sak är det med en idiotisk sak som heter hemspråksundervisning, eftersom kommunerna tar den kostnaden som en del av undervisningsbudgeten, är det ingen som vet vad det kostar.

Men lite siffror kan man enkelt räkna fram och har angivits; kostnaderna för de 50.000 zigenare som lever i landet är 12.5 miljarder, och mer lär det bli eftersom de i det närmaste är 100% arbetslösa, och det väller in fler från Serbien och Kosovo, och kallar sig flyktingar.

Sedan var det ju de ensamkommande flyktingbarnen, eller rättare sagt de gruppsmugglade muslimska ankarmännen. Det rör sig om sådär 2.500 som kommer under detta år, och det har då blivit en kumulativ effekt av de som kommit de senaste åren, och det vore naivt att tro att de börjar arbeta direkt efter att ett budgetår passerat. Varje flyktingbarn kostar minst 1.2 miljoner per år. Alltså, om vi bara tar de som kommit 2009 och 2010, kan vi räkna med 5000. Då är vi uppe bara för dessa i 6 miljarder. Ovanpå det har vi en anhöriginvandring, som givetvis åxå kostar massor. Man räknar alltså med ca 100.000 kommer till detta land årligen, totalt. Hur många av dessa som är flyktingar, kvotflyktingar, arbetskraftsinvandring, anhöriginvandring och så, får jag försöka reda ut.

Men just dessa stackars ensamkommande flyktingbarn som de felaktigt kallas, är lite kul. Tja, egentligen inte kul alls, men jag råkade springa på ett snyftbrev från Migrationsverket, Rädda Barnen, och Barnombudsmannen på denna länk:

Efter att ha läst det (prova du åxå), kan jag konstatera att det knappt finns ett enda rätt.

Men det får beta av på nästa inlägg, kanske imorron.

3 kommentarer:

Emelie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emelie sa...

Jag kan tala om för dig om hur många vi "importerar" hit, från de länderna du syftar på. Det rör sig om inte ens om 20 000. Vad är resten? Ca 18-19 000 är SVENSKAR och resten är andra europeer och en del är asiater.

Det stämmer att runt 100 000 invandrar till Sverige, men en minoritet är det du utmålar dem för att vara. Resten av din trångsynta syn är inte värd att kommentera, att dessa människor är en börda och inte kan vara en tillgång.

En norsk läknas lika mycket som en invandrare som en irakier. Men så är det ju givetvis inte i SD:s värld eftersom man gör skillnad på folk. Jag får väl ta hänsyn till det. Så med andra ord så är invandringen till Sverige omkring 20 000 människor då.

http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____231104.aspx

Sen det du ville "reda ut" finns på Migrationsverkets hemsida, hur många som fått uppehållstillstånd. Eftersom jag är en snäll person med förmåga att hitta fakta så länkar jag den med: http://www.migrationsverket.se/download/18.358c12fe127a8ff14c280001915/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+och+registrerade+uppeh%C3%A5llsr%C3%A4tter+innevarande+%C3%A5r.pdf

Eric Karlsson sa...

Mycket konstigt att ingen reagerar förrän nu! Slavhandeln gäller inte bara bärplockare, städ- och byggbranschen, utan säkerligen även många andra branscher.
Inom ingenjörsyrken är det lika illa. Volvo, IKEA, Ericson, Cap Gemini mfl är de som utnyttjar "slavarna" Läs och begrunda följande artikel i Ingenjören från Mars 2010.
www.ingenjoren.se/2010/03/lonedumpning-i-it-branschen/

".... I Sverige är det migrationsverket som granskar ansökningar för arbetstillstånd. Deras uppdrag är att underlätta för arbetsgivarna när de behöver ta in arbetstagare från länder utanför EU.

Det formella kravet här är att arbetet ska ske under vad som kallas kollektivavtalsliknande former. Sveriges Ingenjörer bad ett indiskt företag om att få se de faktiska kontrakten för två indiska IT-specialister som ska jobba en tid i Sverige. Enligt kontrakten motsvarar deras löner 24 000 respektive 32 000 svenska kronor i månaden. I kontrakten står också att de anställda under inga omständigheter får berätta för utomstående vad de har i lön.

Men när Ingenjören tidigare har frågat indiska ingenjörer vad de tjänar när de är i Sverige, säger de att de får ungefär som sina indiska löner plus traktamente. En typisk lön för en indisk ingenjör som har jobbat i fem år ligger på motsvarande cirka 8 000 svenska kronor i månaden.

Alejandro Lindström Firpo, jurist och beslutsfattare på enheten för arbetskraftsinvandring, har inte sett några fall av fusk bland ingenjörer eller IT-konsulter i Sverige. Samtidigt betonar han att migrationsverket inte gör några extra kontroller om bara ansökningarna uppfyller kraven och om fackförbundet har sagt att alla papper ser okej ut.

– Lagstiftaren har inte gett oss det uppdraget, säger han.

Det är först om det kommer en förlängningsansökan och allt inte verkar stå rätt till som migrationsverket granskar arbetsgivarintyg och utdrag från skattekontot. Det förekommer ett visst fusk, särskilt i restaurang- och städbranschen, men det är mer enstaka fall, enligt Alejandro Lindström Firpo...."

Någon måste göra något åt detta!