söndag 24 oktober 2010

Några tankar på söndagen

En anonym person gjorde följande intressanta inlägg på debatten om det var vårdslöst att köra fortare är hastighetsgränserna: ”Helt riktigt. Jag förstår inte vad som hänt med alla er svenskar. Ni har blivit ömkansvärda pussies som skriker blådåre om någon kör några km för fort på en motorväg. Mord och annat satyg blundar man för. Kriminella invandrare skickas inte hem, men gud nåde en svensk som kör lite för fort. Hur har det kunnat bli så här???????”

Jag funderade lite på det här. Jo, det är så att svenskarna är ömkansvärda pussies. Det är en ganska lång historia.

Jag tror det härstammar från makarna Myrdals flummerier. Man skulle bygga ett land för alla som passade in i det svenska idealsamhället baserat på kärnfamiljen. Kopplar man ihop det med lite kommunistiskt tänkande, eller socialdemokratiskt är alltså alla en del av samhället, och medborgarna är till för samhället. Detta är en mycket viktig punkt, och rent kommunistisk. Medborgarna är generaliserade till idioter som inte vet vad som är bäst för dem, utan det vet samhället. Alltså måste alla påbud följas ”för din egen skull”. Du ska inte tänka själv eller ifrågasätta, du ska acceptera att det som samhället beslutat bara gäller, oavsett vad du tycker eller hur logiska argument du kan komma med.

Nästa koppling är att socialister och kommunister inte fattar skillnaden mellan ett samhälle och staten/myndigheter. För kommunister är det samma sak. Eftersom vi har ett s.k. demokratiskt styressätt är alla lagar och proklamationer från ovan bra för samhället, om inte för medborgarna så finns det förklaringar som den lille medborgaren inte ska bry sig om, ifrågasätta eller påstå är felaktiga.

Detta har nu gått in i rent absurda lagar och skyddande av samhället, eller rättare sagt staten/myndigheter. Hastighetshysterin är ett typexempel; det spelar ingen roll vad man anför, har man kört några km/h över hastighetsgränsen är det bara att ta sitt straff som är rent vansinnigt.

Ponera att jag blivit tagen med min tyska firmabil för att ha kört för fort på en tom motorväg, under bra förhållanden kan jag anföra följande:

  • - Jag är van att köra i denna hastighet, ännu fortare när betingelse så medger.
  • - Det var ingen risk varken för mig eller någon annan.
  • - Jag har tysk sjukförsäkring och bilförsäkring, så även om jag skulle skada mig kostar det inte svenska skattebetalare ett öre.

Man kan nu tycka att dessa argument skulle, med lite logik, att det inte mycket att snacka om.

Men i detta land fungerar det så att det allmännas vilja står över all logik. Man har alltså bestämt att man ska sitta och titta på hastighetsmätaren halv tiden när man kör, och få nära-döden-upplevelser om den av misstag skulle visa 5km/h över vad det råkar stå på skyltarna.

Varför är det nu så? Jo, det handlar helt enkelt om pengar. Om någon blir skadad i trafiken eller ännu värre invalidiserad, kostar det staten enorma summor, och därför måste den lille medborgaren fatta att han/hon inte får köra fortare än vad det står på skyltarna. Om någon dör, är det inte så dyrt (beror på ålder m.m.), men risken att någon blir invalidiserad gör att man måste prioritera hastighetsövervakning och skylta ner hastigheterna till rent larviga nivåer. Att tillåta bilföraren att själv bedöma vilken fart denne vill hålla på t.ex. motorvägar är då givetvis helt uteslutet.

Storebror bestämmer vad som är bra för dig, punkt slut.

Men vi har ju i årtionden itutats om att man vill rädda liv? Det är bara skitsnack. Varför är det annars lag på bilbälte, men inte flytväst? Det är 2-3gånger fler som tar självmord än dör i trafiken, hur mycket resurser läggs på att förhindra självmord?

Nu har man alltså sett till att polisens jobb är till stor del att hålla på med massa trafikövervakning i stället för att ägna sig åt att jaga och sätta fast brottslingar. Om en medborgare t.ex. får sin bil stulen eller inbrott i sin bostad är det inte mödan värt att rapportera det, alla vet att polisen inte lyfter ett finger för att lösa dessa riktiga brott. Enda anledningen att anmäla sådana saker är att det krävs för att få ut försäkringen. Har man ingen försäkring eller skadebeloppet understiger självrisken finns ingen som helst anledning att polisanmäla t.ex. en stöld.

Alla kostnader för brott som inte kostar staten/myndigheter något struntar man i. I dessa fall drabbar alltså kostnaderna den enskilde eller ett försäkringsbolag, alltså helt ointressant för polisen.

Så då står man med byxorna nere när det kommer hit organiserade ligor från andra länder som begår brott. Man får ju mest poäng på att kolla mönsterdjup på bildäck, bilbältesanvändning och att ingen druckit en pilsner och sitter bakom ratten, så kriminella ligor kan man liksom bara beklaga lite och varna allmänheten, samt rekommendera grannsamverkan m.m.

Nu har vi även organiserad brottslighet som en följd av den sanslösa invandringen, och det är synd om alla som kommer hit. Så himla synd om dem att man måste se mellan fingrarna med viss brottslighet och kravaller. Polisen har ju annat att göra, och av de 50 skottlossningar som inträffat under året är det ju kanske 5 som har samme gärningsman, och då är historien i PK-media om den nye lasermannen som är på gång, och som måste tas fast. Förhoppningen är givetvis att det är en svensk som ruttnat ur på invandringen och begår dessa vansinnesdåd. Vill det sig väl kan man knyta honom med SD med lite ljus och lykta.

Men de övriga 45 då? Ointressanta? Sådant man får räkna med i Malmö nu för tiden, självsanering eller?

Inga kommentarer: