lördag 23 oktober 2010

Konsten att skylla på någon annan

Illmar Reepalu (s) kommunstyrelsens ordförande i Malmö har under åren varit ”solidarisk” och ställt upp för det sanslösa flyktingmottagandet som fortfarande pågår, och tyckt att det är OK, att 90-95% av de som kommer till detta land gör det för att ”få det bättre för sig och sin familj”, som han själv uttryckt saken.

Resultaten känner vi alla till. Malmö har de senaste åren förvandlats till en ren gangsterstad till vissa delar, och gängkriminaliteten utbreder sig och börjar frodas. Av de ca 50 skottlossningar som skett hittills i år har polisen funnit att 35 varit relaterade till sådan kriminalitet. De återstående 15 vet man inte, och man tror att viss del av den är relaterat till en ny laserman. Hur många at dessa 15 som kan relateras till denne nye laserman säger man inte, men det är nu det som finns på alla löpsedlar.
Att minst 35 är relaterad till gängkriminalitet är alltså ingen nyhet, och allt är tydligen som det ska eller är förväntat i Malmö.

Nu kommer alltså Reepalus briljanta utspel i denna artikel; att skottlossningarna skulle ha sin grund i en för slapphänt vapenlagstiftning. Ursäkta Reepalu, men den vapenlagstiftning som finns har funnits i många år och fungerat bra. Det finns ca 2 miljoner vapen i landet, fördelat på 600.000 licensinnehavare, och därtill säkert massor med illegala vapen som bara inte finns registrerade, och varit i innehavarens ägo i massor med år. Sedan finns det säkert massor med trimmade luftgevär m.m. som är licenspliktiga och kan klassas som illegala vapen, men de duger knappast till att döda någon med.

Min slutsats är alltså att det inte alls är mängden vapen som har med det som nu ser i Malmö, det finns massor med lagliga och illegala vapen i landet som inte används till någon form av olaglig verksamhet, och det vanligaste för illegala vapen är sannolikt att de inte används alls, som t.ex. gamla mynningsladdare som hänger på väggar och har varit familjernas ägo i kanske hundra år.

Det har i stort sett fungerat bra i detta land i massor med år, och redan idag är straffen höga för innehav av licenspliktiga vapen, om innehavaren inte har licens.

Reeplau gör alltså precis samma idiotiska tankevurpa som rikspolitiker som säger att ”det är inte mängden invandare som är problemet, det är bra lite problem med integreringen”. Givetvis är det så att integrationsproblemen är direkt beroende av mängden invandrare man tillåter komma in i detta land.

På samma sätt förhåller det sig i Malmö; mängden skottlossningar är direkt beroende på antalet kriminella personer, mängden gängkriminalitet och kanske andra "integrationsproblem" som det så vackert heter. Skottlossningar och mord är alltså en direkt följd av den mängd kriminalitet och organiserad brottslighet man har.

Alltså har det varit Reepalus ansvar under åren att i första läget se till att inte ta emot fler invandrare än det har varit möjligt att integrera. Här har han uppenbarligen falerat, och de segregationsproblem som finns i Malmö, samt integrationsproblemen kan ingen ha missat, t.ex. beträffande Rosengård. Grogrunden för gängkriminaliteten har han alltså själv varit delaktig i att skapa, och när nu denna resulterar i en massa skottlossningar, skyller han på straffsatserna för innehav av illegala vapen, och har den oerhörda fräckheten att kräva justitieministerns avgång om inget görs.

Det finns redan idag en lagstiftning runt vapeninnehav som fungerar utmärkt, och den har gjort så i detta land i många år. Att Reepalu genom sin politik lagt grogrunden för gängkriminalitet vilken nu börjar frodas i Malmö, är hans ansvar, och det är rent larvigt att skylla dessa problem på justitieministern och vapenlagstiftningen. Reepalu säger ”Jag blir rasande när justitieministern säger i tidningen att det är ”förståeligt” att gängskjutningar sker i Malmö.”

Jodå, Reepalu, som du själv säger inledningsvis;”Detta i en stad som plågas hårt av storstadskriminalitet, internationell grov organiserad brottslighet och nu av en troligen ensam persons vansinnesskjutningar.”.

Så min fråga är; vem är det som har skapat grogrunden för denna kriminalitet i Malmö?

Inga kommentarer: