söndag 29 april 2012

Det börjar bli komiskt


Jaha, som vanligt – ”svenskor” har blivit plockade på flygplatsen i Oslo med khat kan man läsa i denna artikel. Det behövs inte mycket läsande mellan raderna för att fatta vad det går ut på. 

”Svenskor” är alltså två somaliska kvinnor, som hittat svenska pass i ett paket Cornflakes. Det finns inga svenska kvinnor som smugglar khat.

Men nu är det ju somaliska män som tuggar khat, inte kvinnor, så man kan ju misstänka att dessa kvinnor beordrats av sina män att plock hem lite för husbehov.

Men 100kg är ju bara småpotatis; förra året vill jag minnas att man har beslagtagit 18.5 ton khat. Alltså är 100kg vad som beslagtas två genomsnittliga dagar, och knappast något scoop.

Vidare är svenska fängelser överfyllda, till viss del orsakat av att man plockar så många khatsmugglare, så man snackar om att sänka straffen för att på så sätt skapa plats på fängelserna.

Så man frågar sig; om tullen och polisen tar 18.5 ton per år, hur mycket tar de inte? Men eftersom detta gigantiska problem bara, och intimt är kopplat till somalier tystar man hela problematiken. Men visst ser det bra ut som rubrik med ”svenskor”? Ett klassiskt propagandaknep, varje gång någon med svenskt pass ertappas för något är de ”svenska” eller ”svensken”. Det sistnämnda skedde för några dagar sedan i denna artikel.

Är det däremot så att det verkligen är en svensk, alltså en person med svenskt namn och utseende, då publicerar man bild och namn på personen om man törs, som t.ex. när det gäller de journalister som blev anklagade och ställda inför rätta i Afrika för ett tag sedan.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Helt riktigt! Du tog orden ur munnen från mig.

Ulmerkotten sa...

Det riktigt skrämmande i historien är att det är de propagandaprinciper som tillämpades i DDR som nu används mot oss.
Men i DDR fanns inte internet...
Så politikerna sitter väl och gnussar sina geniknölar om hur man ska kunna censurera internet utan en folkstorm.

Anonym sa...

När blir man svensk då? Dessa tjejer är kanske födda i Sverige? Är de inte svenskar då? Eller hur många generationer skall man ha bott här för att passera ert knappnålsöga. 3? 4? 5? Är Fredrik Reinfeldt svensk? Vi vet ju att han har både amerikansk och lettiskt bakgrund?
Sen att de presenterade Johan Persson och Martin Schibbye var för att det är en ganska stor nyhet när svenska journalister fängslas utomlands. Till exempel är även Dawit Isaacs identitet offentlig.

Ulmerkotten sa...

Tack för din kommentar "anonym".

Din första fråga är intressant, och den har jag grunnat en del på. Man är svensk när man pratar svenska, accepterar svensk kultur, inte bryter mot lagen (känner till lagen i tillämpliga delar), och känner till hur sverige styrs och fungerar.

Jag, men det är min åsikt, skulle uppskatta att det tar kanske 3 år för en från de nordiska länderna att kunna bli svensk, 5-7 år för någon från övriga Europa/USA, och runt 10 för en person från en annan världsdel. Givetvis ska man testa att personen som ansöker om medborgarskap kan svenska, och vet hur Sverige styrs.

Det är vad jag anser om nålsöga.

Vidare kan man inte vara muslim och bli svensk. Enkelt; koranen är full av förtryck, könsdiskriminering, uppmaningar till brott. Tror man på koranen, och att denna 1400 år gamla skrift ska gälla i ett modernt västerländskt samhälle kan man inte vara eller bli svensk.

Johan sa...

Wikipedia skriver: "Finnar är personer som har finska som modersmål eller i mera allmän betydelse identifierar sig med ursprung i finsk kultur och finskt språk."

Det kan väl överföras till svenskar dvs: Svenskar är personer som har svenska som modersmål eller i mera allmän betydelse identifierar sig med ursprung i svensk kultur och svenskt språk.

Anonym sa...

Ja, men det är förstås helt okej enligt dig då, om jag får vara lika fördomsfull som du med två svenska gubbar, med svenskt utseende, svenska namn, svenska ölmagar och okammade och smutsiga svenska hår att köpa och sälja smuggelsprit från kontinenten? Du kanske själv är en aktuell köpare? Ärligt talat din skojare... bespar mig tack!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag tror att khat kommer bli den första och enda drog som kommer bli i svensk lag legaliserad. Av två skäl främst. Den ena har du redan nämnt, dom överfyllda fängelserna, något som knappast kommer bli mindre iom den kommande invasionen av zoomalier nu i sommar. Det andra skälet är att det är en drog så intimt förknippad med just en viss grupp av nybyggare. Inte ens araber tuggar khat. Det är bara zoomalier. Jag förväntar mig att sådana förslag kommer löggas i RD, kanske redan i höst eller nästa vår senast. Roligast skall bli att se vad dom motiverar i sin politiska korrekthet för att vi skall acceptera just en legalisering av khat, men inte för cannabis, kokain, amfetamin, heroin, ecstacy eller LSD. I synnerhet som det verksamma ämnet är liknande det i amfetamin. Men dom kommer säkert lyckas vrida till nånting.

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna!

Anonym; Jag fattade liksom aldrig din logik. Gör svenskarna något som är olagligt i det landet de befinner sig, kommer de fullt logiskt att straffas enligt den lag som gäller i det landet. Huruvida de vill anföra till sitt försvar; "visste inte det", eller "det är lagligt i Sverige", eller skoskav, taskig uppväxt eller vad det nu må vara, är ju saker som rättskipningen i landet kanske beaktar.