fredag 13 april 2012

Välkommen till "nya Sverige"

Det var en utvisningshotad ”berikare” som tog sig in på Uppsala stadshus idag och verkade hotfull, så polisen fann för gott att spärra av Uppsalas största korsning för trafik ifall mannen fick för sig att springa ut. Problemet som nu uppstod var att korningen är en knutpunkt för både alla bilar, transporter och kollektivtrafik. Vi pratar alltså om fredag eftermiddag när massor med personer är på väg hem från jobbet, och polisen stängde av korsningen från ca kl 16, med påföljden av att ett antal busslinjer inte fungerade och en massa trafikproblem.

När man snackar om kostnader för olika saker, ska man skilja på två saker; samhällets kostnader och kostnader för stat/kommun/landsting. Kommunister och socialister har väldigt svårt att fatta skillnaden eftersom ett samhälle för dem är just stat/kommun/landsting i deras huvuden. Samhället är staten helt enkelt.

Men så enkelt är det inte, utan tid är pengar för alla. Oavsett vi pratar om privatpersoner eller myndighetspersoner i statlig tjänst. Min tid är pengar, och inte gratis oavsett om det är arbetstid eller fritid. Allokerar jag fritid till att arbeta får jag betalt. I stort sett är pengar och tid samma sak. När man bygger nya vägar och liknande för att förbättra samhällets infrastuktur har man fattat hur det funkar, men i fall som detta kommer man bara räkna på vad polisutryckningen kostade skattebetalarna, vilket är en ren skitsumma i sammanhanget.

Att en person viftar med en kniv kan ju vara hotfullt, men vad har vi poliser till och vad är de verkliga kostnaderna för att spärra av huvudkorsningen i landets fjärde stad i flera timmar under rusningstid? Som jag ser det har allt kostat åtskilliga miljoner, om man summerar kostnaderna.

Alltså, det var ett rent idiotiskt beslut att spärra av korsningen och det fanns många andra alternativ, en person beväpnad med kniv borde väl vanliga poliser kunna ta hand om. Men man skickar in förhandlare och spärrar av knutpunkten i staden vid sämst valda tillfälle.

Det sjuka i hela historien är väl att ”berikaren”, kommer sannolikt att få fängelse. Men det är ju vistelsetid i landet så om straffet överstiger tidsgränsen för just få PUT, var det smart drag av honom, och han kan inte bli utvisad eftersom han har varit i landet en viss tid bevisligen. Sedan hittar han hela släkten, som av en ren händelse, och vi har en hög med ”anhöriginvandring”.
Men min fråga är egentligen; hur många miljoner kostade detta spektakel samhället? Alltså inte bara polisinsatsen.

Titeln är givetvis en travesti på de "nya moderaterna".  "Bygg en moské babe, bygg gärna tre babe..."

Inga kommentarer: