tisdag 17 april 2012

Tunnare än flor

Det här var den tunnaste artikel på länge i DN. Stor rubrik men sedan lite utfyllnadstext. Anledningen är ju självklar, det finns ett mycket tydligt samband mellan ”socioekonomiskt belastade områden” och dåliga skolbetyg. Nu gäller det förstås att känna till nysvenskans egentliga betydelse av detta nysvenska och framkrystade uttryck, som egentligen betyder ”gamla miljonprogramsområden med massor med invandrare”. Generaldirektör Ann-Marie Begler säger att ”– Risken för den här gruppen att hamna i långvarig arbetslöshet är stor. Generaldirektör för vaddå? Men det strunt samma.
Har man som jag följt debatten om invandringen en massa år, börjar det nu bli närmast larvigt. Först var det ren arbetskraftsinvandring, först från Finland, sedan från Sydeuropa, och det var folk som kom hit för att arbeta, och det gjorde de. Det var arbetskraftsinvandring, och vi behövde det. Visst fanns det folk som gnölade över den, ofta med rasistiska undertoner. Anledningen var ganska enkel, detta var ett mycket rasistiskt land, med långtgående raslagar, och att man plockade in folk ifrån andra länder och med annat utseende var ju emot det man fått lära sig och itutats sedan barnsben. Men de kom ganska snart till korta, och argumenten saknades. De som kom hit behövdes, jobbade och gjorde skäl för sig, de är och förblir svenskar i mina ögon och har assimilerats/integrerats i det svenska samhället. Det är så invandring kan och ska fungera; kommer man till Sverige ska man bli svensk. Om någon finner vägen till detta lilla land uppe i norr och har tagit sig hit själv som flykting, ljuger personen. Det finns inte en enda ”flykting” som kan betala en massa pengar till människosmugglare, kommer från andra världsdelar, har rest hundratals mil och över dussintalet gränser.
Men nu är situationen en helt annan. Först var det snacket om att 40-talisterna skulle gå i pension, och vi behövde invandrare för att ta hand om dem på långvården. Sedan kom det argumentet till korta, invandringen ökade med bara stigande kostnader, 40-talisterna gick i pension. Sedan var snacket om att det som kommer hit egentligen var välutbildade men p.g.a. rasism inte fick jobb. Antalet kvalificerade läkare som jobbade som taxiförare i Malmö är ju en klassisk skröna. Så regeringen uppfann ordet ”validering”, för att en person oavsett bakgrund och papper skulle kunna kvalificera sig för mer kvalificerade och bättre jobb. Detta föll åxå platt; det var i själva verket inte alls så många raketforskare som torkade 40-taliseterna i baken på långvården eller körde taxi.
Men sedan kom den verkliga idiotin. Den totala massinvandringen, från länder med vitt skilda kulturer från vår, och religioner som inte hör hemma i ett västerländskt civiliserat samhälle. Anledningen är egentligen oklar, men nu infann det totala vansinnet sig. Alla var flyktingar, alla behövde vårt stöd och portarna öppnades till vårt sociala skyddsnät.
Men det blev lite för mycket bloggande för en vardagskväll. Jag för fortsätta i morgon.

Inga kommentarer: