tisdag 22 april 2014

Den nya religionen

Det finns nog ingen så stor generalblåsning som EU. Vi betalar alltså massor med pengar till en enorm byråkratisk apparat och politiker som paddlar runt på saftiga månadslöner för att hitta på diverse dumheter. Det verkar som de på något sätt bara måste legalisera sin verksamhet genom att hitta på diverse dumheter.
Men om vi börjar med ekonomin (
länk EU-upplysningen), 2013 betalade Sverige 37.3 miljarder och fick tillbaka 11.6. Det är alltså en nettoförlust på 25.6 miljarder. Denna nettoförlust har hela tiden ökat sedan vi gick med i EU som denna graf visar, y-axeln är alltså miljarder svenska kronor.
 
Observera de två posterna i länken: ”Tullar och sockeravgift” samt ”Storbritannienavgift”, totalt sådär 4.6 miljarder.

Så man frågar sig, med usel skola, obefintligt försvar, taskiga pensioner, taskig sjukvård, usel åldringsvård, invasion av tiggare samt världens näst högsta skatter hur någon kan försvara att man under dessa förutsättningar ska skicka 25.6 miljarder till andra EU-länder? Rör det sig om någon form av flyktinghjälp eller vad som legaliserar detta? Nix, det är ju EU-länder som har gått med i EU bara för att få del av få del av rikare ländernas EU-avgifter. Om vi nu tänker lite finns det ingen som helst anledning varken att betala ett ända öre för att det finns fattigare länder i Europa, eller släppa in fler länder som vill ha mer pengar av EU.
Det är bara att konstatera att detta var ett stort misstag, och dessutom trakasseras vi av diverse lagar man hittar på inom EU, som inte på något sätt har parlamentarisk förankring i Sverige. Men meddelandet är givetvis att det är ett ”EU-beslut”, och därmed finns inga argument. Det är som någon form av religion där politikerna i EU är överstepräster och i sin stora vishet må ej ifrågasättas. Vi kan ta ett typexempel; givetvis är det så att lampor förbrukar ström, och i Sydeuropa har man ett varmare klimat än i Sverige. Att gå över till lågenergilampor sparar alltså ström i varma länder. Men i Sverige är det några få månader per år som husen inte behöver värmas. Nu fattar EU beslut om att förbjuda alla klassiska glödlampor för att spara energi, och vi svenskar kan alltså köpa lampor som kostar minst tredubbelt mer, och innehåller ofta kvicksilver. Visst, det finns LED-lampor som kostar runt 10 gånger mer än en tidigare vanlig glödlampa. Men nu ska vi fråga oss hur mycket energi man sparar. I Sverige värmer man alltså husen på olika sätt eftersom vi har ett kallare klimat, och det spelar egentligen ingen som helst roll om energin kommer från en lampa eller ett element/en radiator. Tvärtom, vi har vattenkraft som svarar för runt hälften av den energi vi behöver, samt kärnkraft som inte heller påverkar miljön nämnvärt. Alltså är det rent nonsens att hävda att det på något sätt sparar energi eller är bra för miljön att byta till lågenergilampor i Sverige. Men det är ju ett EU-beslut och översteprästernas beslut gäller.
Så nu kan man på denna länk läsa hur EU-nissarna vill ge sig på vanliga kaffekokare emedan man gladeligen åker till och från Bryssel med flygplan, utkvitterar rundliga löner på svenska skattebetalares bekostnad, och tror att man verkar för miljön. Mig lurar de inte. Men det finns inte längre en jäkla vanlig glödlampa att köpa. Vi borde gå ur denna religiösa överstatliga sammanslutning omedelbart.
Men vi har ju ett anorektiskt försvar…vad sägs om att spendera runt 20 miljarder extra på det, innevarande år i stället för att skicka pengarna till översteprästerna i Bryssel? Eller börja betala lärarna anständiga löner? Eller ge de som byggt upp detta land anständiga pensioner och äldrevård?

Inga kommentarer: