tisdag 22 april 2014

Indoktrinering blir del av "undervisningen"

Man blir inte bara lite trött på Ullenhags utspel. Man kan idag i DN hitta en artikel där han vill fortbilda lärarna hur de ska bemöta ”främlingsfientlighet”. Själva ordet är ju nysvenska och det är mycket oklart vad det egentligen innebär. Pratar vi om rasism, kritik mot invandringspolitiken eller islam som religion?
Visst, ren rasism kan jag ställa upp på att den ska bekämpas, men kritik mot invandringspolitiken eller mot islam är åsikter, och så länge vi har yttrandefrihet och tryckfrihet är det legitimt att ha de åsikter man har om dessa saker. Positiva som negativa.
Men det är så med ordet ”främlingsfientlighet” så att det liksom bakar ihop allt till något som Ullenhag vill utbilda lärarna i, och sedan påverka våra barn enligt den regelbok han har hittat på. Det är alltså inget annat än indoktrinering och propaganda under skolans fana, och under flaggan undervisning. Ånyo, och detta är viktigt att fatta; rasism är en sak som är förbjuden enligt lag. Men att ha åsikter om en religion eller om invandringspolitiken betyder inte att man är rasist. Att tabubelägga dessa ämnen och blanda ihop dem med rasism är inget annat än rena DDR-fasoner och begränsande av yttrande- och tryckfrihet.

På samma sätt är det med ordet ”intolerans”, som i Ullenhags vokabulär innebär att man ska acceptera vilka dum- och knasigheter som helst för att de kommer från en främmande religion eller kultur. Ska vi ställa upp på att muslimska män ska tvinga sina fruar och småflickor att klä sig enligt deras instruktioner. Ska vi ställa upp på den kvinnosyn muslimer har? Muslimers syn på HBT? Separerade badtider? Att fläskkött ska bort ur affärerna och att varenda köttbit ska vara halal? Att få höra böneutrop flera gånger om dagen? Shariadomstolar med straff från 600-talet? Var går gränsen för ”intolerans” Ullenhag?
Läser man artikels avslutning står det helt klart att Ullenhag inte fattat ett dyft om vad det handlar om; ”Främlingsfientliga uppfattningar som står i strid med principen om allas lika värde utgör ytterst en utmaning mot hela den värdegrund som vår demokrati bygger på. Varje ny generation måste vinnas för idén om alla människors lika värde och därför måste alla skolor ha kunskapen och verktygen för att bemöta främlingsfientligheten.”

Det handlar inte ett dyft om allas lika värde, det är en ren självklarhet. Vad det handlar om är sund logik, vetenskap, jämställdhet samt den grundlagsstiftade yttrande och tryckfriheten, som är grunden för varje demokratiskt samhälle. Alla har, och ska ha rätt att uttrycka sina åsikter så länge dessa är inom lagens ramar. Det inkluderar bl. a. kritik mot alla religioner. Så nu vill Ullenhag indoktrinera våra barn och kalla det för "utbildning". Rent vidrigt, rena öststatsfasoner och propaganda.

Inga kommentarer: