tisdag 1 april 2014

En skola i ständigt förfall

Jag struntar i vad Björklund svarar när det gäller Pisa-studierna. De talar sitt tydliga språk och det finns inga undanflykter för Björlund längre. Han har haft ansvaret för utbildningen i detta land i snart 8 år och resultaten har bara dykt under hela denna period. De bortförklaringar han kommer med är baserade på att han tror att han kan lura svenska folket som en åsna bakom en morot längre med hopp om att snart blir det bättre, och med de senaste politiska besluten ska börja verka och annat trams. 8 år är 8 år, en hel grundskoleperiod är 9 år. Hur ska de elever som kommer ut i arbetslivet kunna ta igen den kunskap de nu saknar? Hermods, ABF, eller?
Till vilken del hela problematiken beror på invandringen vet jag inte. Men man kan nog ganska lugnt anta att den påverkar resultaten negativt. Men då får väl Björklund ta bladet från munnen och erkänna det, i stället för att pumpa in ”socioekonomiskt stöd” till ”utsatta områden” och på så sätt sopa problemen under mattan.

Men hela problemställningen är att skolorna är kommunal verksamhet som styrs av kommunala nämnder.  Björklund har alltså inte mandat att sätta sig över det kommunala självstyret, och hans desperata åtgärder är bara fåfänga. Svenska skolor är i ett bedrövligt skick, rent museala, med underbetald och omotiverad personal. Dessutom lägger man pengar på något rent idiotiskt som heter ”hemspråksundervisning”, som direkt motverkar integration. Skolorna bör förstatligas och lärarna borde få kraftigt höjda löner omdelbums.
Slutligen kan man läsa i denna artikel att svenska elever är särdeles dåliga på problemlösning. Det är ju inte så konstigt alls. Jag vill minnas för några år sedan då den moderate riksdagsledamoten Abderisak Waberi som även var rektor för Römosseskolan, inte kunde svara på frågor under en intervju utan ville prata med sin imam.
Det är kanske så muslimska elever ska lösa sina problem – kontakta sin imam. Är det ok som svar från en rektor och riksdagsman, varför ska det då inte vara för elever? Tillhandahöll inte Pisa-studierna "stödimamer" för problemlösningar under proven, kan vi ju avfärda hela studien som rasistisk, eller hur Björklund?

Inga kommentarer: