onsdag 30 juli 2014

Anfall en tisdag om 15 år. Tack på förhand!

Jaha, utlänningar blev invandrare som sedan blev migranter och ibland berikare. Det gäller att skriva om saker för att flytta fokus och ge felaktiga bilder. Man undanhåller information och ljuger ihop behov och drar snyfthistorier. Det är vad som hänt de senaste 10 åren.
Men låt oss nu dra en parallell med att ett utländskt flygplan åker in på svensk luftrum för att se om det blir någon reaktion (länk).
Man kallar det alltså för ett ”statsluftfartyg”, visst är det underbart? Man talar inte om vad det var för typ av plan och ej heller från vilket land det kom. Allt detta vet man men man berättar det inte, helt uppenbart. Vad avsikten var, har jag ingen aning om men det var så frapperande den senaste gången något liknande inträffade, att man denna gång valde att säga att det var ett ”avsiktligt beslut” att inte skicka upp svenskt stridsflyg. Ryssarna ville väl helt enkelt testa vår beredskap och hur fort vi kunde agera och hur. De fick sitt svar.
 
Om jag får gissa utan kunskap om denna incident eller försvaret rent generellt, är min gissning att det är en kombination av två saker. Man hade först glömt budgetera för att detta skulle inträffa och att skicka upp flygplan är dyrt. Det fanns helt enkelt inga pengar att skicka upp plan för. Sedan var det en fredag efter kl. 17.00, och mitt i semestertider, och då vet ju alla hur många svenskar det finns som jobbar och kan ta snabba, viktiga beslut som kan kosta pengar, oplanerat dessutom.
Vi får väl hoppas att ryssarna skickar oss en officiell krigsförklaring, med exakta datum om när, var och hur de ska anfalla Sverige om detta är deras avsikt. Och det måste vara minst 15 år före det ska ske (så vi har minsta chans att bygga upp ett försvar värt namnet). Gud förbjude dessutom att de anfaller på kvällar, helgdagar och andra tider vi anser opassande, då vi vill undvika att betala ut OB-tillägg på soldaternas löner.
 
Du vet; Försvaret håller i bästa fall en vecka enligt en herre som borde veta, i sitt jobb som överbefälhavare. ”Bästa fall”…man undrar vad värsta fall är…

Inga kommentarer: