tisdag 15 juli 2014

Ytterligare en förvirrad

En dam vid namn Jenny Bengtsson som är ordförande i Hotell- och restaurangfacket anser att det är en självklarhet att få utesluta sverigedemokrater ur facket (länk).
Man blir liksom lite trött på det här. Det finns någon form av talesätt som säger att ”ju fler gånger man upprepar en lögn, ju sannare blir den”. Bengtsson har uppenbarligen lyssnat på samma uttjatade lögner så många gånger att hon tror det är sanning, och tyvärr är hon inte ensam. Men i stället för att gå till källan, d.v.s. prata med sverigedemokrater, ta del av det material som finns och sist men inte minst, koppla in lite logiskt tänkande, så skriver hon på Brännpunkt i SvD.
Sverigedemokraterna är inte rasistiska och verkar för demokrati, jämställdhet och jämlikhet. Hon skriver ”Partiets företrädare uppvisar inget intresse för frågor om vårt likaberättigande på arbetsmarknaden oberoende av kön, ålder, hud-, hårfärg eller sexuell läggning.”. Kanske är det så, dessa frågor är kanske inte oviktiga, men man anser att andra saker är viktigare. Mot bakgrunden av att vi har en skola som är kass, en usel åldringsvård, taskiga pensioner och dålig sjukvård, inget försvar och dessutom har kostnader för att ta emot s.k. flyktingar som säkerligen överstiger 100 miljarder per år, är kanske inte de frågor Bengtsson tar upp de viktigaste enligt SD:s sätt att se på saken.
Men, nota bene, det betyder inte för den skull att man är rasistiska, emot jämställdhet eller jämlikhet. Det handlar om prioriteringar med de pengar som finns inget annat.
Sedan var det den klassiska kopplingen med nazism och rasism som Bengtsson kommer med. Kanske finns det några med förflutet inom nazistiska rörelser inom SD. Men det intressanta är vad de tycker idag och att de står för de värderingsgrunder som gäller inom SD. Gör de inte det blir de uteslutna.
Men kanske Bengtsson skulle börja titta i sin egen gamla garderob. Det är faktiskt så att Sverige hade mer långtgående rasistlagar än Tyskland under 30-40-talen. Men i stället för att mörda som nazisterna gjorde, hade man i stället tvångssteriliseringar, och minst 60.000 svenskar blev steriliserade för att inte kunna föröka sig. Denna lag gällde ända till 1975, alltså under hela den socialdemokratiska eran med folkhemmet. HSB rapporterade personer som ”inte borde få föröka sig”, och "undermåliga raser" steriliserades som regel. Sterilisering var regel till 1975 i samband med abort. Medicinalstyrelsens akter är dock än idag hemligstämplade. Så Bengtsson kan ju utesluta alla socialdemokrater ur sitt fackförbund som rasister.
Sedan har vi ju kommunister. Vad Stalin och Mao ställt till med när det gäller utrensningar av oliktänkande och mindervärdiga raser råder väl utom allt tvivel - några totals miljoner eller så. Så där har Bengtsson vänsterpartister att rensa ut i medlemsskaran.
Kort sagt; man blir faktiskt inte så lite trött på denna typen av argument och artiklar. Alla är baserade på helt felaktiga grunder och helt utan kunskap om vad SD egentligen står för samt okunskap om de egna liken i garderoberna. Ok, jag tjatar, men det är förbaskat svårt för personer som Bengtsson att fatta; SD står för demokrati, jämställdhet och jämlikhet. Man kanske inte driver de två sistnämnda frågorna som Bengtsson önskar rent demokratiskt, men det handlar helt enkelt om vad man tycker är prioriterat.

2 kommentarer:

Edward Ulfertz sa...

Jenny Bengtsson:
"Det skulle vara djupt problematiskt för väldigt många och kontraproduktivt för vår förening som helhet att tvingas företrädas av [...] och dessutom uppvisar en kvinnosyn daterad medeltiden."
Tänkvärt.

Ulmerkotten sa...

Men att acceptera en religion som har en kvinnosyn vars lagbok, koranen, är skriven 600-talet och i arabvärlden har hon uppenbarligen inget problem med.

Eller tycker hon kanske att muslimer är kontraproduktiva och ska uteslutas?