söndag 13 juli 2014

Med 5 års intervall

Det är ganska kul idag att läsa DN idag. Löfvén ska ha skrivit: ”Nu fler än hundra döda palestinier och över 700 missilattacker mot Israel. Hamas bär ansvar för att stoppa den dagliga raketbeskjutningen. Den upptrappade situationen efter kidnappningen av tre israeliska ungdomar måste brytas. Israel måste respektera internationell rätt, men har självfallet rätt att försvara sig. Det är en enorm tragik att våldet eskalerar.”. Sjöstedt reagerar som den kommunist han är med att säga: “ Jag tycker att han måste vara tydligare i kritiken mot Israel och göra klart att Israel har huvudansvaret för konflikten eftersom de är ockupationsmakt.”, och Ohly likaså med uttalandet: Mona Sahlin demonstrerade mot Israels dödande av palestinska barn i januari 2009. Löfven fördärvar arvet efter Palme.”.
Javisst var det så att Palme och i synnerhet utrikesminister Sten Andersson var kompisar med palestinierna. Allt Israel gjorde var aggressioner fick vi reda på i svenska media och då i synnerhet public service. Det palestinierna ägnade sig åt var självförsvar enligt deras sätt att se saken. Det var någon form av försvarsåtgärd att ha rätten att angripa Israel och israeler. Och jag vet inte för vilken gång i ordningen det klassiska mönstret återupprepas, men det brukar vara med sådär 5 års intervall. Jag pratar om att Israel gör in och sopar banan med palestinierna i områden som Västbanken och Gaza. Därefter drar man sig tillbaka och svenska media rapporterar om övergrepp, dödade civila och i synnerhet barn och kvinnor. Kan man toppa det med hopljugna historier om att man mördat palestinska soldater för att kunna ta deras organ blir det ännu bättre. Sedan är det lugnt ett tag men palestinierna är inte intresserade av att bo på de områden de har utan får och köper vapen och raketer som de skjuter in mot mål i Israel igen. Alltså, detta eskalerar till dess israelerna ruttnar ur och ger in igen som nu sker. Ärligt talat…vilket land skulle inte bli sura av att ett gränsland skickar in missiler regelbundet för att skada och döda? Så arvet från Palme och Sten Andersson är att palestinierna alltid har rätt. Det är klart att palestinierna har någon konstig rätt att skjuta missiler mot israeliska civila. Man köper och får vapen och raketer från extrema muslimska länder som Iran och man styrs av en terrorlistad organisation som heter Hamas. Allt emedan vi betalar 372 miljoner (2013, länk), genom SIDA till de snälla palestinierna. Allt emedan de prioriterar vapen och raketer för att kunna strida mot Israel. Palmes och Sten Anderssons arv.
Så nu återupprepas historien igen. Israelerna går in. De vill inte ha ett missilregn över sina städer. Vi kommer att få läsa om antalet civila stackars palestinier som dödats och mördats av israelerna och hemska bilder kommer att publiceras i svenska media. Sedan drar sig israelerna tillbaka och det kommer att var lugnt i 5 år, sedan blir det dags igen.
Samtidigt var det visst några miljoner Syrier i närområdet som har det riktigt taskigt.

Inga kommentarer: