fredag 11 juli 2014

I propagandans land

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (underbar ministerpost!),  ska tydligen tillsätta Mona Sahlin för att bekämpa extrema våldsgrupper. Lite perifert nämner man vänsterextrema grupper muslimska hot och fokuserar mest på ”vit makt”-nissar. Ärligt talat, hur många sådana finns det? Hur mycket har de ställt till med? Sanningen är att de är en mycket marginell företeelse och har ingenting med demokratin att göra. De två stora hoten mot demokrati utgörs däremot av vänsterextremister som, och det finns en lång lista, på hur de agerar på från allt att förstöra på fullt demokratiska möten till att trakassera demokratiskt valda politiker. Men det är klart, ska man göra propaganda kan man ju likställa dessa grupper, och sedan utmåla vit-maktnissarna som det stora hotet när verkligheten är en helt annan. Jag vill minnas att jag såg ett program om just politiskt våld och slutsatsen var att 95% av det politiska våldet är extremvänsterrelaterat. Vi kan ovanpå detta lägga media som uppenbarligen har order om att trakassera SD så gott det går. Rena lögner, smygfilmningar och siter som IRM eller olagliga medel duger bra, och för sådana aktiviteter belönas man med ”Guldspaden”.
Den andra är islam. Eftersom islam är baserat på koranen som lag, är den över svensk lagstiftning för ”troende”. I denna står hur mycket som helst som inte är förenligt med ett modernt västerländskt samhälle, strider mot jämställdhet, synen på kvinnor, HBT och annat.
Men Birgitta Ohlsson har alltså plockat in just Mona Sahlin, känd från vänstertidningen Expo som nu ska utbilda och informera i synnerhet våra barn i skolan. Så eftersom det heter utbildning, information och fakta, är det inte propaganda. Fakta, information och utbildning är fint – propaganda är fult. Man ska utbilda våra barn. Detsamma gör man i Nordkorea, där heter det säkert även utbildning, fakta och information.
Och käre läsare; jag kan inte hålla mig från att ånyo påtala att Public Service tillhandahåller opartisk information, utbildning  och fakta så att du kan skapa dig en egen uppfattning. Är man så korkad att man tror på det kan man gott betala ”licensavgift” för att Public Service själva valt att lägga ut sitt utbud gratis på internet, och genom åren trots alla tekniska möjligheter inte har något betalsystem för sitt utbud. I Nordkorea är det säkert samma sak - fakta, information och utbildning som tillhandahålls i media. Backar man upp påståenden med "utredningen har kommit fram till", "statistiken visar", eller "forskningen visar entydigt", och annat som ingen kan ifrågasätta kan du säkert glädjas åt att få betala för att Mona Sahlin nu ska får sin lön ur den outtömliga skattekistan.  

Inga kommentarer: