onsdag 23 juli 2014

Dagens noteringar

Ok, jag har liksom inte känt inspiration att skriva på boken på ett tag. Det blev en förbaskat mycket längre historia än jag trodde, och definitivt mer komplicerad. Misstagen är många och någonstans I bakhuvudet finns alltid tvivel om det man skrivet är intressant, relevant, för krångligt, för långt, för kort, för mycket fokus på detaljer och annat. Jag kom dock till insikten att man skriver för att man gillar det. Det går inte att liksom "att hitta på", för att det ska vara roligt, spännande eller på andra sätt binda läsare vid läsningen. Men som sagt (eller skrivet), det får bli lite bloggande som substitut, och det finns liksom alltid något att reagera på och kommentera.
 
Idag tyckte jag det var lite kul att en moderat ruttnat ur på propagandan från Public Service.
Man hade tydligen någon sommarpratare som körde propaganda, och gav henne alltför fria tyglar. Eftersom det nu var en sommarpratare hade man extra fria gränser och på så sätt kommer man undan tycker man. Men saken är enkel, det man sänder är propaganda oavsett vem som säger det. Det går inte att gömma sig bakom att det är en intervju, sommarpratare eller att man kallar det information, fakta eller utbildning. Men har du en manick med någon form av uppkoppling till internet är du skyldig att betala "licensavgift" för att Public Service själva valt att lägga ut sin propaganda gratis på nätet. Yeck! Och glom inte att du betalar för alla program du inte vill ha eller ens kan förstå och nyheter på "lätt svenska" för alla berikare.
 
Men här har vi en man som kan utnyttja situationen och drar iväg en faktura på 37 MSEK till Migrationsverket. Artikeln försöker lite försiktigt utmåla Bert Karlsson till den skyldige, men egentligen är det du lille medborgare som röstat på det sittande politikerna som gjort denna typ av företagsamhet möjlig. Bert använder sig bara av den möjlighet som givits honom med den sanslösa migrationspolitiken som bedrivs, inget annat. Han har gjort överenskommelser och hjälpt kommuner och migrationsverket. Grattis Bert till miljonerna, snyggt jobbat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det har kommit ett utslag från högsta förvaltningsdomstolen (tror jag, kan vara fel) som underkänner licenskravet för datorer och liknande. Så man kan lugnt använda datorn för TV-tittande tills lagen ändras eller licensen ersätts av skattefinansiering.

Ulmerkotten sa...

Anonym; Någon länk eller annat vederhäftigt på detta skulle uppskattas.