söndag 27 juli 2014

Kräv tillbaka TV-avgiften

Detta är en nyhet man hållit tyst med; Public Service har alltså felaktigt krävt folk på betalning för TV-avgift sedan man började med detta. Nu och i enlighet med Högsta Förvaltningsdomstolens beslut, skriver man på sin hemsida (länk), att man kan betala tillbaka till de som felaktigt krävts på TV-avgift.
Jag fick tipset om detta från någon anonym som kommentar till mitt förra blogginlägg – tack!


Men nu uppstår alltså samma problem igen; man måste hitta på något sätt att finansiera den statliga propagandan. Pengarna man hittills lurat till sig kommer nog räcka ett tag till eftersom många varken kommer kräva återbetalning eller felaktigt forsätter att betala. Så då återstår antingen en proposition där man klassar datorer som tv-mottagare enligt någon krystad lag, eller så hamnar TV-avgiften på skattsedeln. Något betalsystem kommer man inte införa eftersom man fattar att folk inte vill betala för något de inte vill ha, eller i alla fall bara vill ha en liten del av.
Jag har ju tidigare påtalat att det är tabu att på något sätt kritisera invandrare eller den invandringspolitik som bedrivs. Givetvis gäller detta i synnerhet Public Service, och på denna länk har vi alltså en programledare vid namn Alexandra Pascalidou, som hamnar i en prekär situation; en invandrare ringer in och påtalar att det finns gängkriminalitet i Malmö och att de skjuter på varandra. Rent instinktivt och enligt sina instruktioner drar hon då kortet med att generalisera alla invandrare d.v.s. alla invandrare inkluderande personen som ringer in är kriminell och skjuter. Så hon försöker smita genom att fråga när inringaren sköt. Tyvärr för Pascalidou nappar inte inringaren på denna idiotiska krok och hon blir desperat och tvingas avbryta med musik och att programtiden är slut.
Som jag så många gånger påtalat; propaganda är givetvis vad man väljer att berätta, men även vad man väljer att inte berätta. Som t.ex. denna lilla notis som understryker inringarens åsikter.

Inga kommentarer: