tisdag 10 mars 2015

112 om några år

Låt mig presentera vad som kommer att hända om man ringer 112 om några år. Bakgrunden är att brott är då så vanliga att de måste sorteras bort i första läget:

Ange ditt personnummer, tio siffror, avsluta med fyrkant.
Brinner din bil? Tryck 1.
Har du blivit våldtagen? Tryck 2.
Har du eller någon blivit skjuten? Tryck 3.
Har en bomb briserat? Tryck 4.
Brinner en skola? Tryck 5.
För övriga fall, tryck 6 eller vänta på svar från telefonist. Avsluta ditt val med fyrkant. Ditt samtal kan komma att spelas in i övnings- och utbildningssyfte
.”
Vad du än väljer, och om du nu angett personnumret korrekt, möts du av en vänlig röst; ”Just nu är det många som ringer till oss, du får därför räkna med att vänta något. Din uppskattade kötid är just nu ….…36 minuter. Du har nummer 415 i kön.…din köplats är nu 412. Din köplats är nu….396.”. Ödessymfonin spelas för att avnjutas medan du väntar. Vid tvåhundra dör batteriet i din telefon. Sorry…ladda telefonen och prova ringa igen.

När telefonen väl är laddad ringer du igen och får detta svar: ”Våra telefontider är 10.00 till 10.15. Tack för ditt samtal!”. Beeeeep.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du glömde att lägga till:

Tryck #1 För Arabiska
Tryck #2 För Somaliska

Ulmerkotten sa...

Haha! Nix, så kan det ju inte fungera. Det måste vara olika nummer i första läget eftersom de som ringer inte fattar svenska. Eller kanske ett val med några hundra språkalternativ i första läget.

Men man kan ha valet "Lätt svenska, tryck 7"...(hur den nu kan bli lättare?).