fredag 6 mars 2015

"Gröpte ur öga"...

Jag vet inte till vilken del det beskrivs i koranen vilka straff en person ska ha, och jag struntar i vilket. Jag vill varken plåga mig med att läsa koranen, i synnerhet som den är skriven på 600-talet eller sticka mig med en nål. Om man insett att det är 2015 och i ett modernt västland, finns ingen som helst anledning att bekymra sig om en uråldrig skrift från arabvärlden.
Men man kan inte undgå att rent äcklas över strafflagstiftning enligt koranen, eller om det är imamer eller vad katten som helst. Helt klart är dock att det är koranen/islam och s.k. religiösa, troende muslimer inblandade. Anledningen till detta inlägg är att man i dagens DN kan läsa att en man som kastat syra i ansiktet på en annan råkat ut för straffet att man gröpte ut hans ena öga, och om sex månader ska man gröpa ut det andra,
länk DN.

Har man inte steningar, skär man halsen av otrogna, eller kidnappar småflickor för att sälja dem. Kvinnor som blivit våldtagna straffas, och mängden av rena idiotier kan givetvis göras mycket lång. Men man kanske ska lägga till alla terrordåd som skett och sker i islams namn, där det gäller att döda så många ”otrogna” som möjligt. Nu skövlar IS gamla fornminnen av någon okänd anledning och förstör staden Nimrud. Kulturvärden som aldrig går att återskapa (
länk DN).
Allt sker i islams namn. Vi måste inse att det finns en direkt och linjär koppling mellan ju mer fundamentalist en muslimsk person (eller grupp) är, ju mer verklighetsfrånvänd och bakåtsträvare är man.
Men i detta land har man inte ens förstånd att beröva personer som kommit hit som asylanter sitt medborgarskap eller uppehållstillstånd när de reser ner till IS för att göra jihad. Enligt Sahlin är dessa personer en form av offer. Javisst, offer för egen dumhet och straffa dem för ren terrorism.

Men knutpunkten är islam och koranen. Det kan efter årtionden av terrordåd, kvinnosyn och alla dumheter koranen är full av, inte vara något som helst problem att rent legalt klassa islam som en militant religiös sekt. Koranen kan därmed förbjudas eftersom den direkt uppmanar till brott.
Vill muslimerna i detta land ha en version som är anpassad till verkligheten 2015 må de trycka en sådan där uppmaningar till brott och uråldrig kvinnosyn tagits bort.
Men vill någon vara muslim har jag inga som helst problem med att denne må be i sitt hem eller avstå från fläskkött. Men inga krav må ställas på det svenska samhället 2015 baserat på vad det står i en gammal olaglig skrift från 600-talet.

Inga kommentarer: