tisdag 24 mars 2015

FSM hellre än islam

Muslimer trakasseras på Högskola” är en av rubrikerna i DN. När man sedan läser artikeln visar det sig att någon eller några satt upp karikatyrer av Muhammed. Så låt oss fundera lite på vad som menas med ordet ”trakassera”. Det är givetvis så att mobba, slänga glåpord eller bruka fysiskt våld mot någon eller några personer är att just trakassera. Även så om man skriver eller ritar saker som är angrepp på en person.

Men å andra sidan har vi yttrande och tryckfrihet. Just i detta fall rörde det sig om en anslagstavla, och i den mån skolan har regler för vad som må sättas upp må givetvis dessa beaktas, men det är i så fall ett brott mot skolans interna regler.

Men då återstår hur muslimer ”trakasseras”. Om man t.ex. sätter upp en karikatyr av Stefan Löfvén, är det at trakassera alla socialdemokrater? Jag kan hålla med om att det kan vara trakasseri av honom som person, men det är definitivt ingen form av trakasseri mot socialdemokraterna. Så vad är det för trakasserande i att spika upp en bild på, eller göra en karikatyr av Muhammed? Han har dessutom varit död i sådär 1400 år. Svaret är egentligen ingen alls, det bara råkar vara så att muslimer anser sig stå över svensk lagstiftning och är sjukligt lättkränkta. För några dagar sedan var det några siffror på nummerplåtar som vissa muslimer kanske kunde finna stötande, alltså har Trafikverket tagit bort den nummerkombinationen, 786 om jag minns rätt.
Och vad är det för religion som anser sig stå över kritik, lagar och logik, och dessutom betraktar en 1400 år gammal skrift från arabvärlden som relevant lag i Sverige 2015? Dessutom anser jag denna skrift vara direkt olaglig eftersom den uppmanar till brott. Kort sagt; det finns så mycket knasigheter inom islam att jag finner det inte alls märkligt att man både blir ifrågasatta och råkar ut för ren ironi. När någon påtalar knasigheterna uteblir svaren, kanske med hänvisning till någon imam. När man använder sig av grundlagsskyddad tryck- och yttrandefrihet är det trakasserier, eller ”agg mot folkgrupp”. Redan i denna definition ligger ett stort fel; muslimer är ingen folkgrupp eller har någon etnisk tillhörighet. Det är en religion och som sådan ska den med all rätt ifrågasättas baserat på logik, kunskap, fakta och det enkla faktum att detta är ett modernt västerländskt land 2015. Sedan skulle man ju kunna nämna alla terrordåd, IS, Boko Haram, Al-Shabaab, o.s.v. allt i islams namn.
Men ok…kanske finns det någon muslim som läser detta. Här är då din chans att försvara vad som står i koranen; Varför ska jag som otrogen dödas? Eller rättare sagt så jag tror mer på Church of Flying Spaghetti Monster (FSM, länk), än jag tror på islam. (Missa inte länken till FSM, det finns massor med kul!)

Inga kommentarer: