onsdag 18 mars 2015

Ensamkommande "barn"

Den här artikeln handlar om ”barn” som försvunnit från flyktingförläggningar. Den innehåller en massa trevligheter för att det ska bli rätt PK-stuk med leenden, kamratskap, avsked och annat. Men den talar även om att hela verksamheten är en enda stor människosmuggling, mycket lukrativ sådan säkerligen eftersom det kostar runt 100.000 kr att bli smugglad till just Sverige. Genom att ha den naiva migrationspolitiken som förs understödjer man alltså människosmuggling. Det handlar inte om flyktingar – sådana finns i konflikters närområden, kanske i flyktingläger. Det finns en liten del som kommer till Sverige och är riktiga flyktingar, några tusen som kallas för kvotflyktingar. Resten är ekonomiska lycksökare som kommer hit för en bättre levnadsstandard, för sig och sina anhöriga. Det är alltså ingen form av flyktinghjälp som bedrivs det är ren människosmuggling. Man kan i artikeln läsa ”Hit kommer de, många gånger nattetid. Vissa direkt från ett flygplan på Arlanda. Andra i bil efter att först ha blivit dumpade av människosmugglare utanför Migrationsverkets ansökningsenhet i Sigtuna.”. Tror någon att ”barn” kan fly hundratals mil, från andra världsdelar, över dussintalet gränser för att sedan dyka upp i Sverige. Det är rent naivt. Givetvis är regeln att de inte har ett enda papper som bevisar identitet, ålder eller var de kommer ifrån, men en väl inövad historia som de ska dra för migrationsverket.
Du som tror att det handlar om medmänsklighet eller någon form av humanitär hjälp borde nog tänka en gång till och försöka inse rena fakta.

Sedan var det ju det här med ”barn”, av någon märklig anledning är alla under 18 år barn. Personligen skulle jag inte kalla en 17-åring för barn, och finner definitionen felaktig. Barn tycker jag någon är som är under 13, sedan ungdom, och därefter vuxen vid 18 år. Jag gjorde min militärtjänst när jag var 17 år, var jag barnsoldat då? Men definitionen man använder sig av innebär givetvis att gruppen 15-17 år är överrepresenterade hos migrationsverket, givetvis som regel utan något som helst papper eller dokument som styrker ålder. Vidare är killar kraftigt överrepresenterade, vilket även detta indikerar att det inte alls handlar om flyktingar. Men att komma hit som s.k. ”ensamkommande flyktingbarn”, ger någon form av idiotisk gräddfil hos migrationsverket.
Men åter till artikeln. Det har alltså försvunnit massor med asylsökande s.k. barn, i synnerhet från Sigtuna. Det behövs väl ingen kvalificerad gissning för att de haft ”kontakter” innan de kom till Sverige med kanske några av flyktingsmugglarnas polare. Dessa kan säkert hitta någon form av mindre laglig sysselsättning. Det går ju inte att titta i en tidning idag utan att hitta skottlossningar, gänguppgörelser eller regelrätta avrättningar. Den senaste, men mycket sannolikt inte den sista i Danmark på denna länk. För någon dag sedan i Uppands Väsby var det ju samma sak.

Inga kommentarer: