tisdag 17 mars 2015

Kejsarnas nya kläder

Det var väl väntat att moderaterna skulle komma med ett utspel om att satsa mer på försvaret. Det kan ju rimligtvis inte vara så att vänsterblocket ska komma med en satsning, men moderaterna inte gr ett dyft. Moderaterna höjer alltså budet med 4 miljarder till 10 som man kan läsa i DN (länk).
Men precis som regeringen har man inga pengar, och vi vet att migrationspolitiken kostar enorma summor (länk). Migrationsverket ville för någon månad sedan ha 18 miljarder till, och de pengarna lär man hosta upp illa kvickt. Det innebär 157 miljarder till migrationsverket, men det är dagens prognos. Så som man bedriver migrationspolitiken och mot bakgrunden av att kostnaderna för detta verk ökat lavinartat de senaste åren, finns det ingen anledning att tro att kostnaderna kommer att stanna vi detta belopp. Kostnaden 100 miljarder per år för migrationspolitiken, lär inte vara något överbud. Försvaret får kosta runt 40 miljarder.
Någon kallade detta spel för galleriet ”Kejsarinnans nya kläder” avseende Kinberg Batras utspel, men det är ju nästan lika mycket Kejsarens nya kläder avseende Löfvén. Men nu behöver man ju knappast vara ett barn för att fatta att både kejsaren och kejsarinnan är naken. Bägge har ju uttalat att man vilt letar efter skatter att höja för att kunna finansiera detta. Svammel om solidaritet och rättvisa skatter kan förväntas i kombination med ett vilt fiskande efter riksdagsmajoritet.
Men beaktandes av att kostnaderna för migrationspolitiken stiger lavinartat, kan man nog misstänka at det knappt blir en fingertutt kvar till försvaret i slutänden. Debatten om återinförandet av värnplikten kommer att föras.
Men oavsett vilket, skulle det ta kanske runt 20 år att bygga upp ett försvar värt namnet. Det finns inga förläggningar, ingen kunskap, ingen utrustning o.s.v. Pengar i sig själva är inget försvar och ett modernt försvar byggs inte upp i en handvändning. Man kan inte som på 1700-talet, plocka in lämpliga personer och sätta ett gevär i handen på dem så blev de helt plötsligt soldater.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ajabaja, invandringskostnaderna kan aldrig ställas mot NÅGON annan kostnad.

RASIST!

(ironi)

Ulmerkotten sa...

Nejvisst är det så. Först ska migrationspolitiken finansieras. Med lite tur kanske det blir en slant över sedan till oviktiga saker som försvar,pensioner, äldervård, sjukvård, skolor och annat.
Det är ju så det funkar, och håller man inte med är man just "rasist", eller light-versionen "främlingsfientlig".