lördag 2 april 2011

Fotboll, vem kan leva utan det?

Ok, svenska folket ska duperas av sport, fotboll i synnerhet.


Det är nu i början på April och man ska börja sparka fotboll. För någon dag sedan vad det -7 på natten och dagtid är det runt nollan. Man ska strax börja spela hockeyfinalen. Men givetvis är det även dags för fotbollssäsongen.
Vintertid kan man ju här i Sverige inte låta spelarna springa runt i halvmeter djup snö och orange boll så då ska man bekymra sig om utländska ligor söderut. Är det även så att det finns en svensk stjärna som Zlatan, går det inte en dag utan att man ska fylla sporten med sidor om hans senaste insats, hur det går för hans lag, hur många gula kort han fått o.s.v. alltså nere i Italien och hela vintern givetvis. Hittar man inga skåpvältare i Italienska ligan, får man väl köra spanska, franska, tyska engelska ligan under hela vintern.

På det lokala planet kan jag konstatera att snösvängen varit ute och plogat bort den decimeterdjupa snön från fotbollsplanen, för det är klart att alla vill spela fotboll. Eller rättare sagt det kanske finns någon fotbollstränare som ska tvinga ut ungar att träna på grusplanen, omgiven av snövallar.

Men finns det någon tråkigare sport? Två gånger 45 minuter, alltså en och en halv timme med muppar som sparkar en boll fram och tillbaka. Jag tror att golf eller varför inte schack, tennis eller konstsim är mer actionbetonat. Varför inte Fia med knuff, eller sudoku? Men fotboll ska det vara, massor och ju mer desto bättre.

Så nu har man ånyo dragit igång smörjan, och folk har betalat för att titta på premiären som bestod av 1.5h av bollsparkande utan ett enda mål som man kan se på denna länk och givetvis ska ha en stor rubrik med bild på DN:s förstasida.  Vidare hittar man även rubriken ”Tolv anledningar att se på allsvenskan”, på denna länk.
Jag kan utan vidare räkna upp lika många skäl till att fullständigt strunta i denna sport.
Missa för Guds skull inte att Pato sänkte Inter på denna länk. Verkligen något att berätta för barnbarnen.

Samt det intressanta quiz man erbjuder som heter ”Vad kan du om allsvenskan?” på denna länk, personligen är min åsikt att den som gör en sådan test är korkad. Får man dessutom ”bra” resultat, är det en direkt kvittens på att någon form av hjärn-, eller indoktrineringsskada. Det är inget akut, så en tidsbeställning hos husläkaren räcker, vilken uppsökes iklädd en nätundertröja, och med en påse chips (inte light) i den högra handen och en Pripps Blå (helst starköl), i den vänstra. Berätta sedan för läkaren att du egentligen var bättre än vad Zlatan är, men det var en hög olyckliga omständigheter som gjorde att du inte fick chansen...


Suck... Fotboll...

3 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Har själv alltid tyckt att all sport, inte bara fotboll är dödstråkigt. Min farsa var sportfåne men gillade fotboll i synnerhet. Själv tyckte jag precis som du att dom bara springer omkring på en gräsmatta och jagar en boll. Och hur kul är egentligen det på en skala? Fick väl höra att lärde man sig bara reglerna så skulle det automatiskt bara bli spännande. det funkade inte på mig. Det är nästan roligare att se målarfärg torka. Frågan är bara vilken sport som är tråkigast eller mest idiotisk. Att åka zick-zack nerför en snöig backe? Att stå och slå en liten boll fram och tillbaka i flera timmar? Då är det mycket roligare att spela spel, även om inte alla spel är lika roliga. Särskilt den nya tidens spel med datorn eller om man nu föredrar tv-spels formatet. Visst kan man se spel som Schack och Risk som historier, även om det är mer stilistiskt och symboliskt men med den nya tiden så har det blivit mer som att vara med i en film. Eller kanske snarare att man själv styr filmens hjälte/hjältinna. Fan så mycket roligare än att jaga en boll eller ligga och kramas på en matta (brottning).

Ulmerkotten sa...

Hallå Robin!

Alltså en del sporter kan ju vara kul att utöva. Att åka zick-zack gjorde jag en del förr, det var kul.

Annars skulle jag vilja utnämna bandy, till den sämsta TV-sporten, eftersom man inte ser bollen.

Men sedan har vi en solklar vinnare, som jag just kom på; hästsport, t.ex. som trav. Sitta bakom en havreturbo och åka några varv. Man undrar hur många som skulle hålla på med detta om inte hela denna s.k. sport var upp-hausad av att folk satsar pengar på den.

Kan konstatera att när jag var och handlade idag hade man direktsändning från fotboll i radion i affären - snacka om underhållningsvärde... Borde klassas som sanitär olägenhet, och risken är uppenbar att alla mjölkprodukter surnar i förtid i hela affären.

Robin Shadowes sa...

Har aldrig utövat nån idrott eftersom jag tyckte det var så tråkigt att titta på. Säger väl som den gamla klyschan från 70-talet, musiken räddade mig från idrotten.