torsdag 14 april 2011

Slumpens skördar - eller ej?


Ok, jag kanske målar faen på väggen, och jag har spekulerat en del i detta ämne tidigare. Men nu är det så ånyo att det är trassel med PI. PI är ju den site som sticker mest i PK-ögon, och visst är det märkligt.
Igår fick man någon skum Error med en ”Overflow Line 0”, sedan någon ”Fatal error” på line 14, och idag hittas inte ens siten.
Jag har aldrig stött på en site med så många problem, och vet att de som jobbar med PI har bytt web-leverantör, skaffat kraftigare server, testat olika kommentarsprogram bl.a. och försök lösa alla problem så gott man kunnat och kan.

Märkligt nog sammanträffar detta med domen i rättegången mot Elin Krantz mördare, och denna dom nämns knappt i PK-media. Det sammanträffar även med att regeringen i sin budget allokerar 875miljoner ytterligare för ”ensamkommande flyktingbarn”. Visst är det märkligt?

Så visst målar jag ”faen på väggen”, och misstänker att det finns någon mycket hemlig grupp som har till uppgift att sabotera information som inte är PK på nätet. Det är ju redan känt att media plockar in Interaktiv Säkerhet AB i Varberg som raderar kommentarer och tar bort blogglänkningar som inte är PK.

Så varför skulle det vara osannolikt att det finns några som har till uppgift att förhindra att information som inte passar medborgarna inte heller kommer till deras kännedom? Primärmål måste då vara just siter som PI, som ifrågasätter det politiskt korrekta, detta i synnerhet som PI har så många läsare. Ska man dessutom vara lite logisk, måste ju verksamheten ske i det fördolda. Det skulle vara förödande om medborgarna fick reda på att man censurerar och manipulerar informationen på internet. Ett rent brott mot yttrandefriheten och demokratins grundprinciper och grundlagen. Alltså gäller det att hålla på med något som inte är spårbart, svårt eller omöjligt att åtgärda, och ha många olika sätt att uppnå det man vill. Om nu en sådan här grupp finns kan vi förutsätta att den inte består av några klantskallar, utan de bästa experter som finns att tillgå.

Men låt oss hoppas att har fel, och det är bara en ren hypotes. Men nog är det rätt många märkliga sammanträffanden för att kunna vara slumpens skördar?

5 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Att lyckas ta denna grupp med byxorna nere skulle kunna vara det bästa som skulle kunna hända svenskarna. Det skulle bli en skandal av sådan magnitud att den mycket väl skulle kunna tvinga regeringen att avgå. Såvida 32:an som den diktator han är helt sonika vägrar att avgå och så får vi se honom sitta som Pinochet med solbrillor, armarna i kors och sur min.

Ulmerkotten sa...

Om nu en sådan här grupp finns, kan man förutsätta att de sitter på, eller har viss anknytning till Lovön i Stockholm.
Så att ta dem med byxorna nere är rätt uteslutet. Sekretessavtal t.om. efter döden gäller säkert.

De bör styras av både politiker och "informationsexperter" som klassar vad som ska göras. Sedan har gruppen "verktyg" för detta (kanske från NSA?), och håller balansen mellan vad man törs göra och de instruktioner man har.

PI har nu varit nere i ca 1.5 dygn....

cavatus.wordpress.com sa...

TIlls vidare håller vi tillgodo med Fria Tider och vgnt.se

Robin Shadowes sa...

Med lite tur kanske det dyker upp en visselblåsare som förråder dem av rent samvetsskäl. Många som går in i sådana organisationer behöver inte nödvändigtvis vara ruttna. Kanske såg dom inte konsekvenserna från början, vem vet. Kanske har nån person sett hur det successivt förändrats att bli alltmer odemokratiskt. Han är fortfarande bunden av sitt ursprungliga kontrakt men samvetet gnager. Inte för att vi kan hoppas för mycket, vi måste nog ha både en plan b och c också.

Anonym sa...

Det känns troligare att det är vänsterextrema hackare, som likt de "antirasister" som kastar ägg på SD inte går att knyta rakt mot överheten.