onsdag 8 februari 2012

Ett öppet brev


Maria Sveland verkar vara en vilsen själ, vilket man kan läsa om i DN idag. Hon verkar ha någon konstig inställning att alla som inte delar hennes åsikter är extremister, i synnerhet på högerkanten. Liknelserna haglar mellan SD, Tyskland på 30-talet och rasism. Rubriken handlar om att det finns ett PK-förakt. Så jag vill tillställa henne detta öppna brev:

Kära Maria. Försök hänga med i denna logik för den är fruktansvärt komplicerad, men tyvärr nödvändigt att förstå för att man inte ska bli deprimerad av samma skäl som du.

1. Det gäller att fatta att invandringspolitik och rasism är två helt skilda saker. Rasism är du av någon anledning ser ner på personer med annan hudfärg, annat utseende, eller av annan ”ras” som man gjorde på 20- till 50-talet, även här i Sverige. Här i Sverige tvångssteriliserades medborgare enligt steriliseringslagen ända till 1975. Svenska raslagar var mer långtgående än de tyska.
Invandringspolitik är något helt annat. Det handlar om vilka man släpper in i ett land och på vilka grunder, helt oavsett ras, hudfärg, eller utseende. Alltså; man kan vara kritisk mot invandringspolitiken utan att för den skull vara rasist.

2. Hatet mot PK grundar sig i att man ovanifrån kontrollerar media och vad som är lämpligt att publicera. Detta har styrts mycket länge, men internet har fått bubblan att spricka, och bloggar som denna och siter som avpixlat berättar det som inte är PK och inte står i tidningarna. Tidningarna raderar länkningar och kommentarer i massor, trots att de varken strider mot lagen eller publiceringsreglerna man stipulerat. Företaget Interaktiv Säkerhet AB i Varberg sköter denna verksamhet åt tidningarna. Är det ett kontroversiellt ämne tillåts helt enkelt inga kommentarer eller blogglänkningar. DN är dock något bättre än SvD i detta hänseende.  Du kanske skulle fundera lite på varför det i grundlagen står att det råder yttrande och tryckfrihet, och vad det innebär. Om bara de rätta åsikterna får komma till tals, alltså skrivas och sägas – vad ska då medborgarna grunda sina åsikter på när de är på väg mot valurnan?

3. Islam är inte förenlig med ett modernt västerländskt samhälle. Det första problemet är att det i muslimernas lag, koranen, står en massa dumheter. Den största är att muslimer ska se ned på, och även döda icke troende. Om de gör det kommer de till himlen och belönas där. Sedan finns det en hel hög med rena felaktigheter och rena dumheter som gör att denna religion inte fungerar i Sverige 2012. Kvinnosyn, synen på homosexuella, halalslakt, förbud mot att äta fläskkött är ju några exempel. Ta en titt längst ner i hörnet på din dator – du kommer att bli överraskad! Det står 2012 inte 712.

Nu törs jag inte komplicera din bild mer eftersom ditt ”hjärta bultar förvivat”, och du verkar allmänt förvirrad över att det finns folk som inte blint tror på det media skriver och vill uttrycka egna åsikter.
Om du vill att jag ska förklara något i det jag skrivit ovan är det bara att fråga.

M.v.h.

Ulmerkotten

PS. Jag skulle bara vilja tillägga att jag har ett antal trevliga arbetskamrater från andra länder, har själv varit invandrare i just Tyskland, och haft arbetskamrater från i stort sett jordens alla hörn... och är med i SD. DS.




8 kommentarer:

TH sa...

Exaktamente . Kunde inte säga det bättre själv . Enkelt och pedagogiskt.

Anonym sa...

Undrar om hon förstår vad du skriver? Jag är tveksam eftersom hennes ögon och hjärna verkar vara polariserade i en slags kontinuerlig vänstersväng.
Allemand

diana sa...

Snyggt och prydligt av dig. Mycket bra.

Anonym sa...

Maria Sveland skriver riktigt bra!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

"Maria Sveland skriver riktigt bra!"

Ulmerkotten skriver bättre!

Anonym sa...

Mycket bra svar på en hysterisk artikel.

Anonym sa...

Bra skrivet, det känns som något håller på att hända (rämna).

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna!

Det verkar som Maria Sveland har lite problem med att förstå komplicerade sammanhang. Nätet är farligt, de som skriver på nätet är nog rasister eller antifeminister allihop. Begreppet PK är egentligen liksom bra men ändå inte riktigt.
Jag tror hon har en framtid i folkpartiet. De vet ju aldrig vad det tycker, har en social-liberal-konservativ politik och byter ståndpunkt/åsikter efter sannolikheten att få vandra i maktens korridorer.
Sedan kan ju Maria blanda in lite känslor, hjärtklappningar och annat, det "känns bra" och är vädjande.